Ξυδάκης: Αν ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθήσει ό,τι του υπαγορεύουν από τις κουίντες, η πολιτική του μοίρα θα εξελιχθεί από τους υποβολείς του

Ξυδάκης: Αν ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθήσει ό,τι του υπαγορεύουν από τις κουίντες, η πολιτική του μοίρα θα εξελιχθεί από τους υποβολείς του

“Η συμφωνία που ξεκίνησε στις Πρέσπες θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Γεωργιάδη υπονομεύουν την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της για να περιορίσουν τις δυνατότητες άσκησης του ρόλου του, αν ο Κ. Μητσοτάκης ακολουθεί ό,τι του υπαγορεύουν από τις κουίντες ως εθνική πολιτική, θα δει την πολιτική του μοίρα να εξελίσσεται σύμφωνα με τους υποβολείς, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην επόμενη Βουλή ούτε αν γίνει κυβέρνηση, ο κ. Ξυδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο, σχολίασε ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πει και ξεπεί εφιαλτικά πράγματα, έχει καθυβρίσει όλους τους ηγέτες της ΝΔ τα τελευταία 5-6 χρόνια και μετά έχει σπεύσει και φιλήσει τα παντοφλάκια τους. Σε πολιτικό επίπεδο, με αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υπονομεύσει πλήρως και την θέση της ΝΔ και του αρχηγού της Κ. Μητσοτάκη, να περιορίσει κάθε κίνηση και κάθε δυνατότητα υπεύθυνης άσκησης του εθνικού του ρόλου, να κάνει σοβαρή πολιτική και όχι κραυγές και φωνασκίες. Ας το δει αυτό η ηγεσία της ΝΔ, πώς σκοπεύει να πολιτευτεί σε αυτό το μείζον ζήτημα και να αναλάβει ευθύνη ενόψει της εκλογικής χρονιάς του 2019».

«Η συμφωνία που ξεκίνησε στις Πρέσπες θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, μετά το δημοψήφισμα και την κύρωση σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα, αν ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί ό,τι του υπαγορεύουν ο κ. Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι από τις κουίντες ως εθνική πολιτική, ας το ακολουθήσει· θα δει την πολιτική του μοίρα να εξελίσσεται σύμφωνα με τους υποβολείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Σημείωσε επίσης σε άλλο σημείο ότι «υπάρχει και μία δόση υποκρισίας. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς και οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι και η ίδια η συντηρητική παράταξη γίνεται αντικείμενο μοχλεύσεων. Η διαρκώς επαμφοτερίζουσα στάση της, αντιδραστική εν τέλει, από μία καθαρά κομματική ιδιοτέλεια, μπορεί να αποτελεί εργαλείο για να μοχλεύεται η χώρα».

Νωρίτερα και αναφερόμενος στο θέμα του ρόλου τρίτων χωρών στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως «γνωρίζουμε ότι στην Βαλκανική εδώ και αρκετά χρόνια -τουλάχιστον από το ξέσπασμα του γιουγκοσλαβικού πολέμου- υπάρχουν διάφορες ομάδες που ασκούν επιρροή, πιέσεις, δραστηριότητες για να προασπίσουν δικά τους συμφέροντα. Γνωρίζουμε πολύ καλά από ρεπορτάζ και αναλύσεις το ρόλο που παίζουν, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ. Το νέο στοιχείο είναι -σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του ανεξάρτητου δικτύου στα Σκόπια- οι ενδείξεις για ανάμειξη κάποιων που με οικονομικά ή άλλα μέσα προσπάθησαν να προκαλέσουν αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών».

«Υπάρχουν ομογενειακές ή άλλες οργανώσεις, άλλοτε με αγνά κίνητρα (με πολιτιστικές εκδηλώσεις ενίσχυσης του φρονήματος της καταγωγής) και άλλες εν υπνώσει, στις οποίες μπορεί να υπάρχουν άτομα που για δικούς τους λόγους και για ιδιοτελείς σκοπούς, για προσωπική ανέλιξη, ή και από επιπολαιότητα, να γίνονται αντικείμενο μοχλεύσεων. Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο ή περίπλοκο να το σκεφτούμε, δεδομένου ότι υπάρχουν διάχυτα αισθήματα σε πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα, που φτιάχνουν ένα συγκεχυμένο φαντασιακό που ξεκινάει από τις φυλλάδες του Αγαθάγγελου και φτάνει μέχρι τις προφητείες του Παΐσιου. Συγκροτείται ένα εθνικό φαντασιακό, ότι κάποια ξανθά γένη θα έρθουν να μας βοηθήσουν κτλ. Δεν μπορείς δηλαδή να καταλογίσεις μόνο ιδιοτέλεια, υπάρχει και μπόλικη αφέλεια και σύγχυση, τα ακούμε και στις τηλεοράσεις από διάφορους «τηλευαγγελιστές», ανακατεμένα με κατασκοπία, θρίλερ, κτλ. Σε αυτό το έδαφος μπορούν να βρεθούν πρόθυμοι που να ντύσουν τις φαντασιώσεις ή το ιδεολογικό παραλήρημα με μία νεόκοπη εθνικοφροσύνη. Πιθανόν, σε κάποιες οριακές περιπτώσεις, με χαρτζιλίκια», όπως εκτίμησε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337556-Xydakes-An-o-K-Metsotakes-akoloythesei-o-ti-toy-ypagoreyoyn-apo-tis-koyintes-e-politike-toy-moira-tha-exelichthei-apo-toys-ypoboleis-toy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...