Ξύλο και επεισόδια μεταξύ πολιτών στη Χίο για το προσφυγικό (Φωτογραφίες)

Ξύλο και επεισόδια μεταξύ πολιτών στη Χίο για το προσφυγικό (Φωτογραφίες)

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τετάρτη 06/04/2016 – 22:10

Ξύλο και επεισόδια μεταξύ πολιτών στη Χίο για το προσφυγικό (Φωτογραφίες)

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε εκρηκτικό κλίμα

Ένταση που οδήγησαν σε επεισόδια με τραυματισμούς επικράτησε πριν από λίγο στη Χίο με αφορμή το προσφυγικό.

Το σκηνικό της ταραχής στήθηκε  στην πλατεία Βουνακίου όπου πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες συγκεντρώσεις. Από τη μια πλευρά βρέθηκαν κάτοικοι από τα Καμπόχωρα που αντιδρούν στην παρουσία του hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή τους και από την άλλη αλληλέγγυοι που εμφανίζονται υπέρ της παραμονής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ανάμεσα τους , όμως, παρεισφρήσανε και ακραίες φωνές που προκάλεσαν προπηλακισμούς και τραυματισμούς, τουλάχιστον ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ενός μέλους αλληλέγγυας ομάδας, που χρειάστηκαν τελικά την προστασία της Αστυνομίας.

jh

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, στην οποία μετέχουν οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μηταρτάκης της Ν.Δ.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης η διαδικασία διεκόπη από τον πρόεδρό του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύση αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου.

Στον χώρο εισήλθαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν στην υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση.

Φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί ήταν μόνο μερικά από τα έκτροπα που έλαβαν χώρα.

Με την επανέναρξή της ο δήμαρχος κ. Βουρνούς διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, όπως τίθενται και στο εξώδικο που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ακολούθησε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις, διέκοψε την παρέμβασή του και άρχισε εκ νέου, καταθέτοντας τις κυβερνητικές απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hot spot της Λέρου.

sdfg

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης επεσήμανε τις αδυναμίες και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών της Χίου.

Μετά από παρέμβαση του αποφασίσθηκε ομοφώνως από τους συμβούλους η επανάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

sdfgsdfg

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...