ΟΕΕ: Ακατάσχετος λογαριασμός για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις!

ΟΕΕ: Ακατάσχετος λογαριασμός για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις!

Πρόταση για την θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού, ώστε να δοθεί ανάσα σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα κατέθεσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την οποία διατυπώνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τους υφυπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Κατερίνα Παπανάτσιου και Στέργιο Πιτσιόρλα, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η πρόταση για τον ακατάσχετο λογαριασμό  

Το Επιμελητήριο, αναφέρει ότι η  πρόταση του, κατατίθεται λόγω της δυσχερούς κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις, προβλέπει τη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής διάταξης, βάσει της οποίας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός θα μπορεί, ακόμη και μετά την εντολή κατάσχεσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης (πληρωμή μισθοδοσίας, οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτών) και να καθορίζεται το ύψος του ακατάσχετου ποσού, βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης.

Η ρύθμιση που προτείνεται, σύμφωνα με το ΟΕΕ, θα αναστείλει το κλείσιμο των επιχειρήσεων, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές ανάγκες τους και θα συνδράμει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η Επιστολή του ΟΕΕ

Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που βιώνει η χώρα μας άλλαξε δραματικά τις συνθήκες αγοράς μέσα στις οποίες ιδρύονται, δρουν και αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις. Σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και υψηλή αβεβαιότητα, το σημαντικότερο ζήτημα που προκύπτει είναι η επιτακτική ανάγκη επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την περίοδο της κρίσης συνδέονται με τη μείωση των πωλήσεων, με την αδυναμία είσπραξης των απαιτήσεων, με την περιορισμένη δυνατότητα δανεισμού και με την αγορά πρώτων υλών λόγω της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων.

Το αρνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον οδηγεί στη συσσώρευση οικονομικών υποχρεώσεων, καθώς 1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές, είτε σε δημόσιο – ασφαλιστικά ταμεία, είτε σε τράπεζες- ιδιωτικό τομέα.

Οι επιχειρηματίες σήμερα αφενός αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στην αποπληρωμή των οικονομικών τους υποχρεώσεων απέναντι σε Ταμεία και Δημόσιο και αφετέρου δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς απέναντι στους υπαλλήλους τους, στην καταβολή των μισθών τους.

Με την οργάνωση της εξωδικαστικής διαδικασίας, που προβλέπεται με τον Ν4469/2017, δίνεται η ευκαιρία στην ελληνική αγορά να ρυθμίσει τις οφειλές της.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303946-OEE-Akataschetos-logariasmos-gia-na-men-kleisoyn-oi-epicheireseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...