ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις γεωργικές ενισχύσεις του 2018!

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις γεωργικές ενισχύσεις του 2018!

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2018 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις,  οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε απευθείας από τον γεωργό, μέσω on-line συστήματος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2018 ημέρα Τρίτη, ενώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, θα επιβληθεί ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων).

Διαδικασία υποβολής της αίτησης

Με την εγκύκλιο 19441/2018 δίνονται οδηγίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης. Η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:

    Απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω online συστήματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opekepe.gr. Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για όλους τους παραγωγούς. Σημειώνεται ότι θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους και όσοι δηλώνουν ζωϊκό κεφάλαιο.
    Μέσω ενός πιστοποιημένου Κέντρου Υποβολής Αιτήσεων (ΚΥΔ) της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Επίσης, αναφέρεται ότι κατά την υποβολή του εντύπου της ενιαίας αίτησης, ο γεωργός που είχε υποβάλλει για το 2017, διορθώνει το προσυμπληρωμένο έντυπο σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της αίτησης σε σχέση με το έτος 2017. Ο γεωργός που δεν είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2017, συμπληρώνει από την αρχή το σύνολο της αίτησης. Ξεκαθαρίζεται ότι  προκειμένου ένας δικαιούχος να υποβάλλει την αίτηση θα πρέπει να ταυτοποιηθεί μέσω taxisnet προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του. Αυτό το βήμα είναι υποχρεωτικό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/322636-OPEKEPE-Xekinese-e-ypobole-aiteseon-gia-tis-georgikes-enischyseis-toy-2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...