Οίκοι αξιολόγησης: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα – «Αγκάθι» το υψηλό χρέος

Οίκοι αξιολόγησης: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα – «Αγκάθι» το υψηλό χρέος

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν συμβάλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναφέρει σε νέο του σημείωμα, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός 1,4% το 2017 από αρνητικός 9% το 2011, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η συνεχιζόμενη βελτίωση στην αγορά εργασίας φαίνεται στη μείωση της ανεργίας, που υποχώρησε στο 20,8% στο τέλος του Δεκεμβρίου 2017 από 27,5% το 2013. Επίσης, θεωρείται σημαντικό ότι η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις από το 2010, κάτι που φαίνεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ «Going for Growth», όπου η Ελλάδα  κατατάσσεται πρώτη όσον αφορά τη συνολική ανταπόκριση στις συστάσεις του ΟΟΣΑ από το 2011 έως το 2014.

  Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές από τη  διαδικασία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής προσαρμογής της Ελλάδας,  «Καθώς το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας κοντεύει στο τέλος του και η Ελλάδα ετοιμάζεται για την πρόσβασή της στην αγορά, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν αποφέρουν καρπούς και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις αναμένονται». Σύμφωνα με τον οίκο, «το πολύ μεγάλο χρέος παραμένει αρνητικό για το αξιόχρεο και ο DBRS θα δει θετικά τους μηχανισμούς βιωσιμότητας τους χρέους που ετοιμάζονται για να στηρίξουν τη μελλοντική πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/327485-Oikoi-axiologeses-Se-kalo-dromo-e-Ellada-Agkathi-to-ypselo-chreos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...