Οδηγίες προς τους Άγγλους πολίτες στην περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Οδηγίες προς τους Άγγλους πολίτες στην περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Το έγγραφο της βρετανικής αντιτρομοκρατικής δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κανείς «σε ένα ταχέως εξελισσόμενο συμβάν, μια επίθεση με πυροβόλα όπλα».

Σύμφωνα με αυτές, όποιος βρεθεί σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να τρέξει να φύγει ή να κρυφτεί και όχι να ξαπλώσει στο πάτωμα.

Τονίζει ακόμη ότι όσοι βρεθούν σε επιθέσεις αντίστοιχες με εκείνη στο Μπατακλάν θα πρέπει, αν μπορούν, να δραπετεύσουν, να τραβήξουν και άλλους έξω μαζί τους και να μην νοιαστούν για τα πράγματά τους.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που όλες οι δίοδοι διαφυγής είναι κλειστές, η βρετανική αντιτρομοκρατική συμβουλεύει ότι η καλύτερη λύση είναι να βρουν μια κρυψώνα για να προφυλαχθούν από τα πυρά πίσω από κάποιον ενισχυμένο τοίχο, καθώς όπως τονίζουν ότι «το έχετε καλυφθεί δεν σημαίνει ότι είστε ασφαλείς, οι σφαίρες περνούν μέσα από το γυαλί, τα τούβλα, το ξύλο και το μέταλλο».

Αφού βρείτε μια κρυψώνα, η βρετανική αντιτρομοκρατική συνεχίζει, θα πρέπει «να μείνετε ήσυχοι και να βάλετε το κινητό σας στο αθόρυβο. Στη συνέχεια, αφού έχετε οχυρωθεί θα πρέπει να καλέσετε σε βοήθεια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να αναφέρετε το πού βρίσκεστε, αλλά και στοιχεία για τους υπόπτους και το αν υπάρχουν θύματα ή όμηροι.

Η βρετανική αντιτρομοκρατική συστήνει, επίσης, στις επιχειρήσεις να εκπαιδεύουν το προσωπικό τους στο πώς να οχυρώνονται μέσα στα κτίρια των εταιρειών και για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη επίθεση.

«Μια δυναμική αντίδραση περιλαμβάνει το να περιορίσετε την είσοδο και την έξοδο στο κτίριο», τονίζουν και συμπληρώνουν συμφωνα με το iefimerida .gr ότι θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί κάποιο είδος συναγερμού, ακόμη και με μηνύματα, στους υπαλλήλους προκειμένου να ενημερωθούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση. Τονίζει ακόμη ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει τακτικά να κάνουν τέτοιες ασκήσεις.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...