«Οδικό χάρτη» για την ανάπτυξη παρουσιάζει ο Τσίπρας

Τετάρτη 15/06/2016 – 21:34ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ                                                                                            Τον «οδικό χάρτη» για την επόμενη ημέρα στην οικονομία παρουσιάζει στις 9μμ το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου επενδύει πολλά στη «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία επικοινωνιακά σηματοδοτείται με την αποψινή εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης που έρχεται να «κουμπώσει» με την ταυτόχρονη αποδέσμευση της δόσης των 7,5δις ευρώ από το Eurogroup.
Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», η κυβέρνηση πασχίζει να κάνει ρελάνς και να «κουρέψει» το επικοινωνιακό αποτέλεσμα αυτής. Η προετοιμασία άλλωστε που έγινε αλλά και η όλη κινητοποίηση των συναρμόδιων υπουργείων ήταν μεγάλη.
Προτού ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός, θα πάρουν το λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι  υπουργοί Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
O Τσίπρας δίνει το στίγμα σε 4 άξονες
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το πολιτικό μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός συμπυκνώνεται στη φράση «η χώρα αλλάζει σελίδα» και διευκρινίζουν πως θα καταστήσει σαφές ότι η οικονομία μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις  περνάει σε αναπτυξιακή τροχιά.Με γνώμονα λοιπόν το αφήγημα της ανάκαμψης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει στους εξής άξονες:
Παραγωγική ανασυγκρότηση: Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η στήριξη και η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ακολούθως των μεγάλων. Όπως εξηγεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο ίδιος θα επιχειρήσει να αναδείξει την βασική διαφορά στην έννοια της ανάπτυξης έτσι όπως την εννοεί η Αριστερά, σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις που δαπανούσαν πολλά χρήματα για επενδύσεις που προσέφεραν λίγες θέσεις εργασίας. Αντιθέτως, σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι «Ξη διάχυση του κοινωνικού οφέλους».
Μεγάλα έργα: Εκτενής θα είναι η αναφορά του  πρωθυπουργού και  στα μεγάλα έργα τα οποία αφορούν στους οδικούς άξονες, αλλά και αυτά του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Χρηματοδοτικά εργαλεία: Εν συνεχεία θα αναφερθεί στα «χρηματοδοτικά εργαλεία», όπως είναι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, η ελληνική συμμετοχή στο πακέτο Γιούνκερ κ.α.
Αναπτυξιακός νόμος: Εξέχουσα θέση θα έχουν οι πτυχές του νέου αναπτυξιακού νόμου με τον κ. Τσίπρα να τονίζει την ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ αναμένεται να διευκρινίσει πως πρόθεση αυτής της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τη φορολογία ως μέσο για να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να μοιράσει «δίκαια» τη μελλοντική ανάπτυξη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...