Οικολογικό έγκλημα εις βάρος των πλατανιών της πόλης

Διαπιστώθηκε σήμερα 22/4 και μετά από καταγγελία της οικογένειας Ζωγράφου (Γρίμποβο), ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο οικολογικό έγκλημα εις βάρος των πλατανιών και της πόλης.

Υπάνθρωποι με ζωώδη ένστικτα άνοιξαν περιμετρικά πολλές και συνεχείς τρύπες με τρυπάνι στον κορμό τεσσάρων πλατανιών (δύο ενήλικα και δύο νεαρά δένδρα) και ενέχυσαν πυκνό ζιζανιοκτόνο διάλυμα στο εσωτερικό του κορμού των δένδρων. Τα μεν νεαρά δένδρα ξεράθηκαν, όπως και η αυτοφυής βλάστηση γύρω τους από το ζιζανιοκτόνο. Στα ενήλικα παρουσιάζονται χλωρώσεις και παραμορφώσεις στην βλάστηση και άγνωστες ακόμη οι συνέπειες στην επιβίωσή τους.

Τα δένδρα βρίσκονται στο Γρίμποβο μπροστά στην επιχείρηση «ΠΑΝΣΙΟΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ) & την πολυκατοικία που στο ισόγειό της βρισκόταν η πρώην καφετέρια «STEEL” (Δάσκαλος).

Τα κτήνη που προβήκανε σε αυτό το έγκλημα κατά της πόλης είναι άγνωστοι, αν και υπάρχουν εικασίες, ποιοι θα μπορούσαν να έχουν όφελος από την καταστροφή των συγκεκριμένων δένδρων.

Σε ποιους άραγε εμπόδιζε τη θέα η παρουσία των πλατανιών αυτών; Τα νεκρά δένδρα δείχνουν από μόνα τους.

Οι αρμόδιες Αρχές στις οποίες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου θα υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων, ας διερευνήσουν το έγκλημα αυτό.

Η κοινωνία μας όμως, οι πολιτικές τοπικές ηγεσίες και όλοι οι Ναυπάκτιοι έχουμε χρέος και θα πρέπει να καταδικάσουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τέτοιου είδους εγκλήματα κατά της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της, καθώς και των παιδιών μας.

Εμείς ως ΔΛΤΝ θα καταβάλλουμε άμεσα κάθε προσπάθεια να διασώσουμε τα δύο ενήλικα δένδρα, ενώ με πρώτη ευκαιρία θα αντικαταστήσουμε τα δύο νεκρά νεαρά πλατάνια.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τους αρρωστημένους και σε σήψη εγκεφάλους (ηθικούς & φυσικούς αυτουργούς) αυτών που σκέφτηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο στυγερό έγκλημα και γενικά σε όσους βανδαλίζουν και καταστρέφουν δένδρα και κοινόχρηστη περιουσία και εξοπλισμό..

Τέλος παρακαλείται όποιος πολίτης διαπίστωσε ύποπτες ή και σχετικές κινήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και κοντά στα πλατάνια, στο διάστημα του τελευταίου μηνός, να ενημερώσει έστω και ανώνυμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή τις Λιμενικές Αρχές.

Θα εξεταστεί νομικά η δυνατότητα να επικηρύξουμε τους δράστες, για όποιον συμβάλλει με πραγματικά στοιχεία στην αποκάλυψή των.

                                                         ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                             ΤΣΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Φωτο Δημήτρης Ασημακόπουλος

πλατανια



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...