Οι Αθηναίοι καταχειροκρότησαν το θεάρεστο έργο του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Οι Αθηναίοι καταχειροκρότησαν το θεάρεστο έργο του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη
Η πολύπλευρη προσωπικότητα- από τα παιδικά του χρόνια εώς τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής του- και η πλούσια παρακαταθήκη που άφησε στον Αγιορείτικο μοναχισμό και στην παγκόσμια ορθοδοξία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα της αρχαιολογικής εταιρείας επί της  οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα .

Του Γιώργου Θεοχάρη-Δείτε τα βίντεο και το φωτορεπορτάζ του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο ”Οι φίλοι του Αγίου Όρους” .Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη σε έναν Λόγιο γέροντα, σε έναν άνθρωπο που προσέφερε ποικιλοτρόπως στην παγκόσμια ορθοδοξία  με τα επιστημονικά συγγράμματά του, με τον βάθυτατα πνευματικό λόγο και την ταπεινότητα του.

Για το πνευματικό ανάστημα του και την  παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντα μίλησαν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Ιερομόναχος π. Λουκάς Γρηγοριάτης και ο κ. Δημήτριος Καψάνης, αδελφός του μακαριστού Γέροντα Γεωργίου.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος η τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Κονιδάρης και πλήθος κόσμου.

Ο Ιερομόναχος π.Λουκάς από την Ιερά Μονή Γρηγορίου του Αγίου Ορους μίλησε για τα  όσα έζησε με τον πνευματικό πατέρα του και αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια του μακαριστού λίγο πριν την κοίμησή του:

Για τα παιδικά  και εφηβικά χρόνια του γέροντα Γεωργίου Καψάνη μίλησε ο κατά σάρκα αδελφός του, κ. Δημήτρης Καψάνης:

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...