Οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν «κατά λάθος» την έκθεση βασανιστηρίων της CIA

Οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν «κατά λάθος» την έκθεση βασανιστηρίων της CIA

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 20/05/2016 – 19:09

Οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν «κατά λάθος» την έκθεση βασανιστηρίων της CIA

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο η αποκάλυψη πως η CIA κατέστρεψε κατά λάθος την Έκθεση Βασανιστηρίων της Αμερικάνικης Γερουσίας, διαγράφοντας 6.700 σελίδες απόρρητων εγγράφων, από τις οποίες μόνο 500 είχαν δοθεί στην δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το… “λάθος” έγινε μέσα στα κεντρικά της Υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια και η αποκάλυψή του πριν από λίγες ώρες, ξεσήκωσε τεράστιο θόρυβο, διαμαρτυρίες αλλά και επικρίσεις για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο καταζητούμενος πρώην πράκτορας της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν που κρύβεται κάπου στην Ρωσία, τοποθετήθηκε άμεσα στο θέμα με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου αναφέρει: «Έχω δουλέψει για την CIA. Εγώ έφτιαξα το σχέδιο επείγουσας καταστροφής για την Γενεύη. Όταν η CIA καταστρέφει κάτι, δεν το κάνει ποτέ κατά λάθος».

Η έκθεση που περιείχε άκρως απόρρητα έγγραφα για το πρόγραμμα βασανιστηρίων σε συλληφθέντες υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες  που έλαβε χώρα  κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Μπους, είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την CIA, η οποία αρνιόταν τα πάντα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...