Οι Βρετανοί στέλνουν πλοία στο Αιγαίο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Οι Βρετανοί στέλνουν πλοία στο Αιγαίο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Κατηγορία

n.anastasiou
Δευτέρα 07/03/2016 – 11:34

Πλοία

Την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οφείλουμε να σταματήσουμε το εμπόριο που διεξάγουν οι εγκληματίες διακινητές και να αποτρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς να στοιβάζονται σε αυτοσχέδια σκάφη για να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες,

Η αποστολή αυτή «δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε τους διακινητές και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να έρθουν στην Ευρώπη ότι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Τις ερχόμενες ημέρες θα σταλούν το RFA Mounts Bay, ένα μεταγωγικό πλοίο, δύο αναγνωριστικά πλοία και ένα ελικόπτερο Wildcat, ενώ ήδη στην περιοχή επιχειρεί το βρετανικό αναγνωριστικό πλοίο VOS Grace.

Το Σάββατο και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ένα πολεμικό της πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών μεταναστών στο Αιγαίο

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...