Οι Γερμανοί επιβάλλουν σκληρή λιτότητα, για να γίνονται πλουσιότεροι!

Πέμπτη 09/06/2016 – 20:09Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ                                                                                  Οι Γερμανοί επιβάλουν λιτότητα στην Ευρώπη για να γίνονται πλουσιότεροι! Την ώρα που οι περιφερειακές οικονομίες, όπως η Ελλάδα, μαραζώνουν και το φάρμακο που μας επέβαλαν οι δανειστές, για να ξεφύγουμε από την ύφεση, να έχει αποδειχτεί «φαρμάκι», οι ίδιοι οι δανειστές, «αυγατίζουν» τα λεφτά τους, που συνεχίζουν να αυξάνονται με άλματα!
Ο πλούτος των Γερμανών συνεχίζει και αυξάνεται, την ώρα που ο ευρωπαϊκός νότος, δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς του βορρά,  δείχνουν τα στοιχεία νέας έρευνας, γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Flossbach von Storch.
Μετά από την οικονομική κρίση που ρήμαξε την υπόλοιπη Ευρώπη, οι Γερμανοί, κέρδισαν τα μέγιστα, τόσο σε οικονομικούς όρους, όσο και σε πολιτική επιρροή. Τώρα, φαίνεται πως συνεχίζουν να κερδίζουν και μέσα από την αύξηση των τιμών στα ακίνητα!
Μπορεί όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, να έχουν κοινούς κανόνες, αλλά οι μεγάλες εμπορικές και παραγωγικές δυνάμεις, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα.  Το μεγαλύτερο είναι ότι δεν έχουν πάνω από το κεφάλι τους δανειστές, να απαιτούν συνέχεια περισσότερα μέτρα που βυθίζουν την Οικονομία στην ύφεση.
Από την άλλη, με την Οικονομία τους να πηγαίνει τόσο καλά, είναι πόλος έλξης, για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, που μεταναστεύουν, ανεβάζοντας παράλληλα και τις τιμές των ακινήτων. Η αυξανόμενη αξία γης και κατοικιών,  εκτοξεύει τον πλούτο και την εισροή χρημάτων στην μεγαλύτερη παραγωγό χώρα της Ευρώπης.
Όμως δεν είναι μόνο τα ακίνητα, αφού σύμφωνα με την έρευνα, μετοχές, έργα τέχνης ακόμα και το ακριβό κρασί, αποτελούν δείκτες πως ο πλούτος  στον βορρά σε Γερμανία και Αυστρία αυξήθηκε πάνω από 7% στα τέλη του 2015, έναντι του 2014!
Οικονομικά, αυτό σημαίνει ρυθμό αύξησης σχεδόν διπλάσιο από αυτόν της Ιταλίας και της Ισπανίας, την ώρα που στην Ελλάδα, η περιουσία μειώθηκε  περισσότερο από 4%! Αν και οι δείκτες είναι πολλοί ο μεγαλύτερος είναι αυτός των ακινήτων και στην Γερμανία, αυξήθηκε περισσότερο από 6%!
Από την πλευρά του ινστιτούτου, ο ιδρυτής του, Τόμας Μάγιερ τόνισε πως, «έως το 2006, όταν έσκασε η οικονομική φούσκα, οι χώρες στο Νότο πραγματικά έδειχναν να απογειώνονται. Τώρα δείχνουν να βιώνουν μία κατάσταση παρόμοια με αυτή της Ιαπωνίας».
Η κρίση γονάτισε τον μεσογειακό νότο και έδωσε «σκαλοπάτι» στον ευρωπαϊκό βορρά. Μία οικονομική πραγματικότητα, που δημιουργεί πολιτικές  εντάσεις εντός  ευρωζώνης, ενώ τα πλήγμα για χώρες του νότου όπως η Ελλάδα, είναι μεγάλο και για το τραπεζικό σύστημα. Αυτό γιατί η πτώση των τιμών, στην αγορά ακινήτων, κάνουν αδύναμε τις εμπράγματες  εγγυήσεις  στις τράπεζές τους, καθώς πολλά δάνεια έχουν δοθεί με προσημείωση σε ακίνητο, αλλά σε τιμή προ κρίσης.
Οι εξελίξεις κάνουν πολλούς οικονομολόγους, να πιστεύουν πως η αδύναμες οικονομικά χώρες της ευρωζώνης, θα έχουν την τύχη της Ιαπωνίας. Δηλαδή, μία στάσιμη οικονομία με αβάσταχτο κρατικό χρέος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...