«Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης», λέει Τούρκος υπουργός

«Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης», λέει Τούρκος υπουργός
Υποστηρίζει ότι η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη λύση του Κυπριακού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, είπε ότι ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, μπορούν να δώσουν τη λύση στο κρίσιμο αυτό θέμα.

«Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα πως οι Ελληνοκύπριοι είναι το «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης»!

Όπως εξηγεί, είναι «κακομαθημένοι» διότι «ποτέ δεν αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Ο Μποζκίρ απηύθυνε, επίσης, έκκληση «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να πιέσουν την ελληνοκυπριακή διοίκηση και να μην της επιτρέψουν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία, «απέσπασαν την προσοχή των ΗΠΑ από το Κυπριακό και δεν επέτρεψαν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών στην Κύπρο».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...