Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400

«Ξεχάστε τα F-35»

Για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αν προχωρήσει στην αγορα των αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400, μίλησε ο σύμβουλος του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, η οποία θα παρουσιασθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Μίτσελ τονίζει πως «η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act – σ.σ. νόμος που προβλέπει κυρώσεις) και θα έχει αρνητική επίδραση όσον αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35».

Υπενθυμίζεται, πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε δώσει από κοινού με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Άγκυρα ότι η Ρωσία αποφάσισε να επισπεύσει την πώληση των S-400 στην Τουρκία.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/328990-Oi-EPA-apeiloyn-me-kyroseis-ten-Toyrkia-gia-toys-S-400 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...