Οι Πειραιώτες πληρώνουν με χιλιάδες ευρώ την φρουρά του Μιχαλολιάκου

Οι Πειραιώτες πληρώνουν με χιλιάδες ευρώ την φρουρά του Μιχαλολιάκου
Εννέα αστυνομικοί για να φρουρούν τον απερχόμενο δήμαρχο
Εννέα αστυνομικοί  έχουν διατεθεί  για τη φύλαξη του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, πληρώνονται και για υπερωριακή απασχόληση από χρήματα του δήμου, παρά το γεγονός ότι για τον πρώην  βουλευτή (ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας) έχει αποφασίσει με αμετάκλητο βούλευμα η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2001 έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο κ. Μιχαλολιάκος στον Πειραιά είχε εκραγεί αυτοσχέδιος μηχανισμός, ο οποίος τότε – με τη βοήθεια και την ΜΜΕ – είχε δήθεν αποδοθεί από τον κ. Μιχαλολιάκο και τις Αρχές στη 17Ν, παρ’ ότι η οργάνωση με προκήρυξή της υποστήριζε ότι δεν είχε σχέση με την συγκεκριμένη έκρηξη.

Μάλιστα, μετά τη σύλληψη των μελών της 17 Ν και κατά τη διάρκεια της δίκης, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των απολογιών των κατηγορουμένων ως μελών της 17 Ν, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, δύο εκ των κατηγορουμένων, οι Σάββας Ξηρός και Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά και η Αγγελική Σωτηροπούλου, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για την συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και οι αρμόδιοι υπουργοί της επίμαχης περιόδου έχουν καταθέσει επίσημα ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, ούτε καν πληροφορία, ότι ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση, οι Πειραιώτες συνεχίζουν να πληρώνουν 52 ώρες υπερωρίας κάθε μήνα για τον καθένα από αυτούς, πλέον των υπόλοιπων ιδιωτών σωματοφυλάκων, που απαρτίζουν τον στρατό του δημάρχου. Παράλληλα είναι άγνωστο το ύψος του μισθού τους και κυρίως η πηγή…

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 21 Δεκεμβρίου το υπουργείο εσωτερικών χρέωσε το Δήμο Πειραιά με 4.500 ευρώ μηνιαίος για τις υπηρωρίες των αστυνομικών, ικανοποιώντας το αίτημα του κ. Μιχαλολιάκου. Τι κι αν ο Δήμαρχος διεκήρυσσε ότι παρέλαβε τεράστιες μαύρες τρύπες στα λογιστικά κιτάπια του Πειραιά; Τι κι αν έλεγε ότι κάνει αιματηρές οικονομικές θυσίες για να αποφύγει την χρεοκοπία; Τι κι αν οι οφειλές του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εξακολουθούν να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ; Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον εμπόδισε να επιβαρύνει τα δημοτικά ταμεία με 50.000 ευρώ ετησίως για την ασφάλειά του, στερώντας από την ασφάλεια των πολιτών τόσους αστυνομικούς πρώτης γραμμής.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μιχαλολιάκος δικαιούται τόσους πολλούς αστυνομικούς από την στιγμή που διαπιστωμένα δεν υπήρξε θύμα τρομοκρατίας, ούτε βέβαια απειλείται η ζωή του. Πώς συνάδει άλλωστε η ισχυρή φρούρησή του με την υψηλή λαοφιλία που υποστηρίζει ότι απολαμβάνει;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...