Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

70 ΑΤΟΜΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ 120 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ

Σκηνές οδύνης και πανικού σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Κουέτα στο Πακιστάν, μετά από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας έξω από νοσοκομείο που σκόρπισε το θάνατο σε 70 ανθρώπους. Ακόμα, από τη βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν 120 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έκρηξη στο νοσοκομείο σημειώθηκε λίγες ώρες έπειτα από τη φονική επίθεση ενόπλων κατά του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλοχιστάν, Μπιλάλ Ανουάρ Κασί.

Τη στιγμή, λοιπόν, που συνάδελφοί του μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο για νεκροψία σημειώθηκε το μακελειό, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους νέοι δικηγόροι, δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη δολοφονία του Κασί, γιατροί και πολίτες.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανέφερε πως μετά την επίθεση άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους.

Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές ότι ο καμικάζι αυτοκτονίας ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν και δη η σουνιτική ομάδα Τζαμαάτ ουλ Αχράρ (Συνέλευση των ελευθέρων).

«Η Τζαμαάτ ουλ Αχράρ αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την επίθεση και δεσμεύεται να συνεχίσει να εξαπολύει τέτοια “χτυπήματα”», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν σε επιστολή του.

Ανταποκριτής του Al Jazeera εξήγησε πως το μακελειό σημειώθηκε έπειτα από τη δολοφονία του Κασί, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν στη χώρα, ενώ υπενθύμισε πως ανάλογη επίθεση είχε σημειωθεί σε νοσοκομείο το 2010.

«Έπειτα από κάθε στοχευμένη επίθεση στην Κουέτα υπάρχει η τάση όπου υπάρχει πλήθος να είναι ευάλωτο. Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί, αλλά το νομικό σώμα απαιτεί περισσότερη», πρόσθεσε. 

Στο μεταξύ, σε «συναγερμό» βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από την Κουέτα με δεκάδες νεκρών να βρίσκονται στο έδαφος, αλλά και τραυματίες αιμόφυρτοι να μεταφέρονται από το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και επιζώντες της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, και ο πρόεδρος Μαμνούν Χουσείν, καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα θύματα.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να διαταράξει την ειρήνη που έχει αποκατασταθεί στην επαρχία, χάρη στις αναρίθμητες θυσίες των δυνάμεων ασφαλείας, της αστυνομίας και των πολιτών του Μπαλοχιστάν», δήλωσε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να παραμείνουν σε επιφυλακή ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Κουέτα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...