Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στο Πακιστάν

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στο Πακιστάν

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 27/03/2016 – 22:36

pakistan-vomvistiki-epithesi

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε πάρκο στη Λαχόρη του Πακιστάν, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Στους 65 ανέρχονται οι νεκροί ενώ τουλάχιστον 280 άνθρωποι τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά.

Παράλληλα, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, τονίζοντας ότι ο στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν.

«Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί. Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον Πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ότι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Εχσανουλάχ Εχσάν.

Οι ακραίοι ισλαμιστές του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας αυτής την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...