Οι Ταϊλανδοί ευχαρίστησαν με γουρουνοκεφαλές τα πνεύματα του σπηλαίου που έσωσαν τα παιδιά

Οι Ταϊλανδοί ευχαρίστησαν με γουρουνοκεφαλές τα πνεύματα του σπηλαίου που έσωσαν τα παιδιά

Χορευτές χορεύουν υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής με κεράκια να καίνε και ντόπιους κατοίκους να προσφέρουν φρούτα στα πνεύματα του σπηλαίου.

Αυτή ήταν η εικόνα σήμερα κοντά στον χώρο όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο παρέμειναν εγκλωβισμένοι υπό 17 ημέρες 12 αγόρια με τον προπονητή του ποδοσφαίρου τους μέχρι που διασώθηκαν σώοι και αβλαβείς όλοι χάρις στη διεθνή ομάδα σπηλαιοδυτών και διασωστών.
Οι «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους αναρρώνουν ακόμη στο νοσοκομείο της πόλης Τσιανγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης μετά την περιπέτειά τους και πρόκειται να λάβουν εξιτήριο την Πέμπτη.

Κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν σήμερα τελετή για να ευχαριστήσουν τα πνεύματα και τις θεότητες για την ασφαλή επιστροφή των αγοριών προσφέροντας γουρουνοκεφαλές, βραστά αβγά, ψάρια, γλυκά και φρούτα.

«Τιμούμε τους αγγέλους που προσέχουν το δάσος και τον εσωτερικό χώρο του σπηλαίου», δήλωσε ο Νιπόν Αντσάι στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Η ομάδα προσευχήθηκε επίσης και για τον 38χρονο Σαμάρν Κουνάν, το πρώην μέλος της επίλεκτης μονάδας SEALs του Ναυτικού της Ταϊλάνδης, που ήταν και το μοναδικό θύμα της επιχείρησης απεγκλωβισμού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την μεταφορά δεξαμενών οξυγόνου στο σπήλαιο.

Τα 12 αγόρια, ηλικίας 11 ως 16, και ο 25χρονος προπονητής τους εξερευνούσαν το σπήλαιο στις 23 Ιουνίου όταν αυτό πλημμύρισε εξαιτίας των μουσώνων εγκλωβίζοντάς τους στις στοές του.
Ένας ταϊλανδικός μύθος λέει ότι το σπήλαιο, που ονομάζεται Ταμ Λουάνγκ Νανγκ Νον (“σπήλαιο της ξαπλωμένης κυρίας”), βρίσκεται στο σημείο όπου μια όμορφη πριγκίπισσα αυτοκτόνησε όταν οι στρατιώτες του πατέρα της σκότωσαν τον εραστή της, ο οποίος ήταν κοινός θνητός.

«Ζητήσαμε συγγνώμη από την Τζάο Μάε Νανγκ Νο», είπε ο Νίπον αναφερόμενος στην πριγκίπισσα το πνεύμα της οποίας πιστεύεται ότι προστατεύει το σπήλαιο και το οποίο πολλοί Ταϊλανδοί φοβούνται ότι ενοχλήθηκε από την πολυάριθμη ομάδα διασωστών, εθελοντών και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στη διάρκεια της 17ήμερης επιχείρησης.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337494-Oi-Tailandoi-eycharistesan-me-goyroynokephales-ta-pneymata-toy-spelaioy-poy-esosan-ta-paidia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...