Οι Τούρκοι διακινητές έριξαν τις τιμές: Πόσο χρεώνουν το πέρασμα στα ελληνικά νησιά

Μετανάστες

Στα 175 με 220 ευρώ το άτομο έριξαν οι διακινητές το κόστος του περάσματος για τους πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης «πελατών», οι Τούρκοι διακινητές έριξαν τις τιμές, που κυμαίνονταν από 500 έως και 1.500 ευρώ το άτομο πέρυσι το φθινόπωρο, αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η πτώση των τιμών είναι η αιτία αύξησης των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, καθώς το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα ελληνικά νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Οι Τούρκοι διακινητές πληροφορούν τους υποψήφιους «πελάτες» τους ότι οι ελληνικές Αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να διασχίσουν τη χώρα και έτσι θα καταφέρουν να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ότι ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά θα αναγκάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να «σπάσει» τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...