Οι αλλαγές στους μισθούς στρατιωτικών, καθηγητών και αστυνομικών!

Τα πάνω-κάτω, έρχονται στα ειδικά μισθολόγια με «ομογενοποιήσεις» και ενσωμάτωση ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό! Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να κλείσει τον φάκελο «ειδικά μισθολόγια» και οι αλλαγές για εργαζόμενους στο Δημόσιο βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εισαγάγει στη Βουλή νομοσχέδιο, όπου θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις, καθώς με το μισθολογικό κονδύλι να υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ και να αντιπροσωπεύει το 35% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης, έρχεται  ολοκληρωμένο σχέδιο, με αλλαγές που βάζουν σε σειρά το θέμα, ικανοποιώντας τις ανάγκες στο εσωτερικό, αλλά και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Οι αλλαγές που έρχονται  περιλαμβάνουν, την ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό και τη διατήρηση των τεσσάρων βασικών επιδομάτων που ισχύουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων. Διαφορετική πρόβλεψη θα υπάρχει για τα μισθολόγια των ένστολων και των δικαστικών υπαλλήλων.

Για τα ειδικά μισθολόγια, τα είκοσι  θα γίνουν 8, με «ομογενοποιήσεις» στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Κλάδοι που δέχτηκαν την μεγαλύτερη πίεση στα χρόνια του μνημονίου, θα έχουν οικονομική στήριξη, όπως  καθηγητές και γιατροί.

Στην λίστα με τις αλλαγές που  ετοιμάζει η κυβέρνηση, δίνεται ιδιαίτερο βάρος, ώστε το  πακέτο να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για νέες χορηγήσεις.  Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των κλιμακίων και ο μισθός να αυξάνεται ανάλογα με την εξέλιξη.

Τέλος, θα διατηρηθεί η προσωπική διαφορά. Έρχεται επανυπολογισμός μισθών με το νέο σύστημα, αλλά οι παλαιότεροι δεν θα δουν μεγάλες αλλαγές, στα εισοδήματα τους.

Αυτό, γιατί όπου υπάρξουν μειώσεις, θα καλυφθούν από την «προσωπική διαφορά», όπως προβλέπεται και στο νέο ασφαλιστικό για τις κύριες συντάξεις. 

Σύμφωνα με το «Έθνος», για όσους εισέλθουν μετά τη ψήφιση του νέου νόμου στα ειδικά μισθολόγια, ο υπολογισμός θα γίνεται με το νέο σύστημα και χωρίς την «προσωπική διαφορά».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...