Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που απαγορεύει τις offshore των πολιτικών

Τρίτη 31/05/2016 – 20:05Ανακοινώσεις με τις οποίες σχολιάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο offshore εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ν.Δ.: Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους
«Ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
«Παραμένει το ερώτημα: Ποιος Υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους Υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν;», διερωτάται η Νέα Δημοκρατία
«Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους» καταλήγει η Ν.Δ.
ΠΑΣΟΚ: Έντρομη η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη για τις offshore
«Έντρομη η Κυβέρνηση από την καθολική αντίδραση και αποδοκιμασία αποσύρει άρον άρον τη σκανδαλώδη και ύποπτη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρίες», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε σχόλιο του μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.
«Τα υπόλοιπα στη Βουλή», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.
ΚΚΕ: Να μην επισκιάσει την αντιλαϊκή πολιτική η αντιπαράθεση για τις offshore
«Οι offshore, οι φορολογικοί παράδεισοι, τα ποικιλόμορφα προνόμια για το κεφάλαιο, σύμφυτα με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τον ευρωμονόδρομο, είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι τα βάρβαρα μέτρα δίχως τέλος, που πληρώνει ο λαός για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάκαμψη», αναφέρει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα και την αντιπαράθεση των κομμάτων για τις offshore.
«Συνεπώς, η όποια αντιπαράθεση γύρω από την απαράδεκτη κυβερνητική διάταξη για τις offshore δεν θα πρέπει να επισκιάσει τη φοροκαταιγίδα, τους πλειστηριασμούς και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν η κυβέρνηση και όλα τ’ άλλα κόμματα, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων», προσθέτει το ΚΚΕ.
Ποτάμι: Δεν μπορούν οι υπουργοί να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό
Έντονη ήταν, όμως και η αντίδραση του Ποταμιού το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «αφού έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, η κυβέρνηση προχωράει στην αλλαγή της διάταξης για τις offshore».
«Είναι ένα βήμα. Εμείς θα επιμείνουμε και για το επόμενο. Δεν μπορούν οι υπουργοί να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Ελλάδα. Καλούμε ξανά τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες να προχωρήσουν τουλάχιστον σε μια αυτοδέσμευση.
Δεν μπορούν οι βουλευτές και οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να έχουν τις κύριες καταθέσεις τους προστατευμένες έξω από την χώρα. Ας αλλάξουμε αφού ζητάμε και από τους Έλληνες να αλλάξουν», υπογραμμίζει το Ποτάμι.
Ένωση Κεντρώων: Θέλουν να εμφανιστούν από κατηγορούμενοι κατήγοροι
Όσον αφορά στην Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση που έχει κάνει ήδη μια γκάφα η οποία μπορεί να αποδειχθεί ύπουλη προσπαθεί τώρα με νέα διάταξη να περάσει στην επίθεση. Θέλουν να εμφανιστούν από κατηγορούμενοι κατήγοροι» επισημαίνει τέλος η Ένωση Κεντρώων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...