Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την ομιλία Τσίπρα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την ομιλία Τσίπρα

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για «θλιβερό θέαμα» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας: «Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος. Οι πολίτες δεν τον ακούν, οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν. Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν. Το θέαμα θλιβερό. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τον οποίο είπε πως δεν έχει φιλότιμο εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας κι η κυβέρνησή του στην αρχή είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορούμε να κολυμπήσουμε άφοβα και στη συνέχεια ότι σε 20 μέρες οι θάλασσες κι οι ακτές μας, θα είναι ακόμα πιο καθαρές από ότι πριν. “Και σήμερα ο κ. Τσίπρας με περίσσιο θράσος βγήκε και μας είπε ότι λίγο ως πολύ φταίνε τα μίντια, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι επειδή υπάρχει μια λέξη εντυπωμένη στο ελληνικό λεξιλόγιο που δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες η λέξη, φιλότιμο, θέλω να σας πω ότι πλέον είμαστε σίγουροι, ότι στο λεξιλόγιο του κ. Τσίπρα, το φιλότιμο δεν υπάρχει” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός κάνει πως δεν καταλαβαίνει κι εκείνος κι η κυβέρνησή του, την τεράστια καταστροφή την περιβαλλοντική καταστροφή, στην οικονομία της περιφέρειας και της χώρας, στον τουρισμό.

Ο κ. Κικίλιας όσον αφορά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τους δημοσιονομικούς στόχους τόνισε πως “όταν έλεγε ότι θα σκίζει τα μνημόνια 2-2 και τα υπογράφει 2-2, όταν υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες, μη όντας αξιόπιστος στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει αναλάβει να κάνει, το βλέπουμε αυτό με τον πιο τρανό τρόπο την τελευταία εβδομάδα, τότε οι εταίροι μας κι οι πιστωτές μας δεν του έχουν εμπιστοσύνη, κι υποπολλαπλασιάζουν τους στόχους και τα πλεονάσματα, και τα υπογράφει χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

«Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα, με το αναμάσημα των «επιτυχιών» της κυβέρνησής του στην προώθηση του αντιλαϊκού έργου, είχε στόχο αφενός τον αντιπερισπασμό για την τεράστια καταστροφή στον Σαρωνικό, που φέρει τη σφραγίδα κυβέρνησης κι εφοπλιστών, αφετέρου να δώσει το σύνθημα για τη γρήγορη προώθηση και των νέων μέτρων της γ’ αξιολόγησης», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο και την αντιπαράθεση με την ΝΔ. «Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο γιατί είναι ανάγκη ο λαός ν’ απορρίψει τόσο την κυβέρνηση, που με την πολιτική της οξύνει την επίθεση στα εργασιακά – λαϊκά δικαιώματα, πουλώντας δήθεν ευαισθησία, όσο και τη ΝΔ που, προκειμένου να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιλαϊκότητα και διαπιστευτήρια προς το κεφάλαιο, φτάνει στο σημείο να λέει ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν απ’ την ανθρώπινη φύση, αναπαράγοντας ακόμη κι αντιδραστικές απόψεις, βγαλμένες απ’ τα εγχειρίδια του Μένγκελε» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, το πρόβλημα για τον κ.Τσίπρα είναι ο επικοινωνιακός οίστρος των ΜΜΕ και όχι η ανικανότητα της κυβέρνησής του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το Γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε επίσης πως ο πρωθυπουργός «ενώ ως αντιπολίτευση θα πρωταγωνιστούσε σε ακτιβισμό, τώρα τον ενοχλεί η δημοσιότητα και θέλει να περάσει το θέμα στα «ψιλά». Όσο για τις επιτυχίες που βλέπει σε όλους τους τομείς δεν είναι ανάγκη να τις απαριθμεί. Τις ζουν καθημερινά οι Έλληνες».

«Έσπασε κάθε ρεκόρ εικονικής πραγματικότητας», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιο της για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως δεν ανέλαβε καμμία πολιτική ευθύνη, ούτε παρουσίασε κάποιο σχέδιο για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό. Όσον αφορά για όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την πορεία της οικονομίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κλεισμένος στη γυάλα του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας ζει τον μύθο του!» Και καταλήγει: «Για άλλη μία φορά έκανε το μαύρο άσπρο. Και η κυβερνητική προπαγάνδα όμως έχει τα όρια της!»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301706-Oi-antidraseis-ton-kommaton-gia-ten-omilia-Tsipra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...