Οι αντιρρήσεις των θεσμών που θα πέσουν στο τραπέζι του Eurogroup

Οι αντιρρήσεις των θεσμών που θα πέσουν στο τραπέζι του Eurogroup

Στο άτυπο Eurogroup του Ταλίν που συνεδριάζει την Παρασκευή στην Εσθονία, θα  έχει δύο θέματα στην επίσημη ατζέντα του, το μέλλον της Ευρώπης και η πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να παρουσιάσει την μέχρι τώρα πρόοδο (τα 50 προαπαιτούμενα του Αυγούστου) και σε ποιο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί τα συνολικά 95 προαπαιτούμενα που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους (113 συνολικά μέχρι το τέλος του προγράμματος).

 

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα παρουσιάσουν τα στοιχεία που θα έχουν αντλήσει τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα.  Τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν ότι θεσμοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων, που είναι κάτω από τον στόχο που έχουν θέσει οι τράπεζες.

 

Τα κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα από την Δευτέρα και έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες συναντήσεις τους. Εκτός από τα κόκκινα δάνεια, τα στελέχη των θεσμών εξέτασαν την πρόοδο στην υλοποίηση του εξωδικαστικού, όπου φαίνεται να έμειναν ικανοποιημένοι. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται πως ήδη έχουν σημειώσει τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό και την Εγνατίας Οδού.

 

Επίσης, οι θεσμοί φέρονται να έχουν αντιρρήσεις και στα εργασιακά, τις αλλαγές στο Δημόσιο, αλλά και την δικαιοσύνη, ζητήματα όπως διώξεις Γεωργίου και Στελεχών ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301021-Oi-antirreseis-ton-thesmon-poy-tha-pesoyn-sto-trapezi-toy-Eurogroup ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...