Οι ελπίδες της Ρωσίας για το Μουντιάλ

Οι ελπίδες της Ρωσίας για το Μουντιάλ

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το Μουντιάλ στην Ρωσία και το Κρεμλίνο ελπίζει ότι αυτή είναι η ευκαιρία.
Σπανίως το Παγκόσμιο Κύπελλο παίρνει πολιτική διάσταση αλλά η Ρωσία είναι αισιόδοξη ότι αυτή τη φορά θα παίξει ρόλο και θα βοηθήσει την χώρα να βγει από την απομόνωση. Η επίθεση στον Ρώσο πράκτορα και στην κόρη του στην Μεγάλη Βρετανία, το σκάνδαλο για το ντόπινγκ και τις υποκλοπές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και είναι γνωστό ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, ως πρωθυπουργός το 2010 είχε προσπαθήσει και είχε πετύχει να φέρει την διοργάνωση στην χώρα.

 

8 χρόνια μετά ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ξοδέψει 12 δισεκατομμύρια δολλάρια και έχει επενδύσει πολλά στο τουρνουά, προκειμένου να πείσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου ότι μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση. Ήταν πολλοί οι επικριτές όπως ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον που είχαν κατηγορήσει την Ρωσία ότι δεν θα τα κατάφερνε.

Για την χώρα μας, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθούμε την μεγάλη οικογένεια του ποδοσφαίρου. Έχουμε ανοίξει τις καρδιές για να τους δεχθούμε» λέει ο Ρώσος Πρόεδρος στο μήνυμά του για το Μουντιάλ.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334453-Oi-elpides-tes-Rosias-gia-to-Moyntial ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...