Οι μουσικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο στο Ηρώδειο

Οι μουσικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο στο Ηρώδειο
Οι 27 εκδηλώσεις που πήραν το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για να παρουσιαστούν το Φθινόπωρο στο Ηρώδειο.
Συναυλίες αγαπημένων συνθετών και τραγουδιστών βρίσκονται ανάμεσα στις εκδηλώσεις που ενέκρινε το ΚΑΣ για να παρουσιαστούν -εκτός Φεστιβάλ Αθηνών- στο Ηρώδειο, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.
Γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Ζμπίγκνιου Πράισνερ, Βανέσα Μέι, Λουθ Κασάλ, Διονύσης Σαββόπουλους, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Ξαρχάκος και Μαργαρίτα Ζορμπαλά, βρίσκονται ανάμεσα στα ονόματα που θα εμφανιστούν το Φθινόπωρο στο Ηρώδειο.
Έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι θα έχουν για άλλη μια φορά την τιμητική τους. Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα «συμπράξει» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και στις 24 και 25/9 δύο συναυλίες θα είναι αφιερωμένες σε έργα Χατζιδάκι, γραμμένα για τον κινηματογράφο και ένα ανέκδοτο.
Στις 16/9 θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Αρμαγεδδών» από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Αντώνη Μιτζέλο, ένα μουσικό έργο του θρυλικού συγκροτήματος «Τερμίτες», που τότε δεν είχε ολοκληρωθεί. Στην παράσταση θα συμμετέχει βυζαντινή χορωδία, παραδοσιακή λαϊκή ορχήστρα και συμφωνική ελληνικών λαϊκών οργάνων.

Ζbegniew Preisner
Ακόμα την 1η του μηνός, θα παρουσιαστούν έργα Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, στις 5/9 ο Μάριος Φραγκούλης θα εμφανιστεί και πάλι στο Ηρώδειο, στις 11/9 θα βρεθεί στον χώρο η Λουθ Κασάλ και στις 12/9 η Βανέσα Μέι, στις 13 και 14/9 η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγα θα παίξει μαζί με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα. Στις 18 του μηνός, ο Ζμπίγκνιου Πράισνερ θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα με μια συναυλία με τίτλο «Diaries of Hope», στις 22/9 η Ρωσική Ορχήστρα Οσίποφ θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση με 50 μουσικούς και σολίστ τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά, στις 26/9 σειρά έχει ο Ιταλός πιανίστας Ludovico Einaudi, στις 28/9 η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το χορευτικό συγκρότημα Δόρα Στράτου, στις 29/9 ο Γιώργος Νταλάρας και στις 30/9 ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Την 1η του Οκτώβρη, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Κότσιρα και τη  Γλυκερία, στις 4/10 μια συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τέλος, στις 8/10 οι μουσικές παραστάσεις ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...