Οι πονοκέφαλοι του Κουβέλη

Οι πονοκέφαλοι του Κουβέλη
Η απόφαση για προεκλογική συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ειλημμένη εδώ και  καιρό και ο Φώτης Κουβέλης  έχει  στο πλευρό του την πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών του κόμματός του.
Απαντες άλλωστε στην Αγίου Κωνσταντίνου γνωρίζουν ότι  μία αυτόνομη κάθοδος της ΔΗΜΑΡ στις επικείμενες εκλογές, θα εξαφάνιζε το κόμμα  από τον πολιτικό χάρτη.

Αντίθετα η συμμετοχή  κορυφαίων στελεχών του στα ψηφοδέλτια του  ΣΥΡΙΖΑ και η  εκλογή τους, αφενός θα έδινε στην ΔΗΜΑΡ τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για  να ανασυνταχθεί, αφετέρου θα δημιουργούσε ευνοικότερες  για το κόμμα προυποθέσεις για τη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούν τη συνεργασία αυτή, για να μην κάνει το κόμμα “δεξιά” στροφή αλλά και για να μην νομιμοποιήσει την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Για την ώρα τα στελέχη αυτά,καρατούν χαμηλούς τους τόνους.

Αλλά και στελέχη στη ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με μία τέτοια προοπτική, προβάλλοντας το επιχείρημα  ότι το κόμμα τους θα ενσωματωθεί στην Κουμουνδούρου. 

Χαρακτηριστική  είναι η περίπτωση της Νίκης Φούντα, η οποία την Τρίτη  γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή της , λίγα μόλις λεπτά πριν ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Τόσο  ο Α. Τσίπρας όσο και ο Φ.Κουβέλης γνωρίζουν ποιοι διαφωνούν και ποιοι  συμφωνούν με τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Οπως επίσης  γνωρίζουν ποιοι είνια εκείνοι -και από τα δύο κόμματα- που διακινούσαν και στήριζαν τις “πληροφορίες”, σύμφωνα με τις  οποίες ο πρώτος έθεσε στον δεύτερο ως απαραίτητη προυπόθεση για τη συνεργασία, να αυτοδιαλυθεί η ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί  αποδίδουν τις διαρροές, σε στελέχη των δύο κομμάτων, που από διαφορετικές  αφετηρίες δεν επιθυμούν τη μεταξύ τους   συνεργασία.

Συνέχεια στο θέμα δεν πρόκειται να δώσουν.

Εκτός, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πολύ καλά και τους δύο, εάν συνεχισθούν οι προκλήσεις….



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...