Οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί ποδός: Ο Τσάβες, τα αριστερόσημα, ο κατιμάς των μνημονιακών και τα καρτέλ της εξουσίας

Οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί ποδός: Ο Τσάβες, τα αριστερόσημα, ο κατιμάς των μνημονιακών και τα καρτέλ της εξουσίας
Με κύριο μενού τις πολιτικές συμμαχίες αλλά και το πεδίο που αφορά στην εσωκομματική λειτουργία του κόμματος, ένα ένα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν στο βήμα και διατυπώνουν τις θέσεις τους.
Οι τοποθετήσεις είναι πολλές και διαφορετικές, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να διαχειριστεί την πανσπερμία και να συνθέσει όλες τις τάσεις που έχουν κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα

Χαρακτηριστικές είναι κάποιες από τις τοποθετήσεις μελών του κόμματος στην ΚΕ.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μηλιος δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να ζητιανέψουμε από τον κατιμά των μνημονιακών». Από τη μεριά του ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε: «Συμφωνώ ότι έχουμε προβλήματα, αλλά διαφωνώ με τις μηδενιστικές απόψεις ότι δεν έχουμε κόμμα. Τα προβλήματά μας είναι ελέγξιμα, αλλά ο λαός είναι πιο μπροστά απο μας. Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιστοιχηθούμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Πρέπει να αποκτήσουμε μηχανισμό μάθησης, να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό σημαίνει πρώτον, απολογισμός και δεύτερον αξιολόγηση».

Για να συνεχίσει: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πρόγραμμα το μνημόνιο,Τα κόμματα της επιφάνειας, του αφρού….όπως το Ποτάμι, δίνουν εύκολα παραδείγματα για την επιμήκυνση του χρέους για 80 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απρόβλεπτη κατάσταση για το σύστημα. Δε θέλουμε να γίνουμε μέρος του καρτέλ εξουσίας. Θέλουμε το πρόγραμμα να γίνει και πολιτική, και γύρω από αυτό το θέμα να γίνονται οι συγκρούσεις.

Ο Άλκης Ρήγος επισήμανε: «Όχι άλλη αναπαραγωγή εσωκομματικών βαρόνων και πατέρων, δε μπορούν τάσεις να λειτουργούν μέσα στο κόμμα ως κόμμα», ενώ ο Βαγγέλης Αποστόλου συμπλήρωσε: «Συμμαχίες σε επίπεδο κορυφής δεν μπορούν να υπάρξουν. Ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ.Ούτε να μοιράσουμε αριστερόσημα, ούτε να γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Παίρνοντας το λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Έχουμε ενιαίο κόμμα με ενιαία εκφώνηση; Όχι. Οχυρωνόμαστε πίσω από τις τάσεις, τις συνιστώσες για να κρατήσουμε κάποιους ρόλους. Και όλοι οι πολίτες λένε γιατί συνεχίζεται η πολυγλωσσία.
Δεν καταθέσαμε τον καλύτερο μας εαυτό….χρειάζεται πρόγραμμα συγκεκριμένο, απλό, ρεαλιστικό, να ανοίξει ο διάλογος για μεγάλα ζητήματα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε από τη μεριά του: «Αντί η καμπάνια μας να είναι συμπύκνωση όλης της δουλειάς,την δώσαμε σε κάποιον που νόμιζε οτι ειναι ενα τρικ. Πρέπει να πάμε κόντρα στα συνθήματα της “Νέα Ελλάδας. Το μνημόνιο είναι καθεστώς για μένα. Να επενδύσουμε σε ατζέντα μισθών συντάξεων, κοινωνικού κράτους, και όχι άλλο στην καταστροφολογία.
Να πάμε μπροστά με τις αξίες και με τις προτάσεις μας».

Τέλος ο Αλέκος Καλύβης τόνισε: «Στο όνομα των 180, αν αυτό μας οδηγεί σε συμμαχίες που δεν θα γινόντουσαν σε άλλες συνθήκες, να μην τις κάνουμε. Υπάρχει ανάγκη εκπόνησης ενός πολιτικού σχεδίου…πρέπει να οργανώσουμε την πολιτική συμμαχία από τα κατω, να το κάνουμε όπως ο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Ο στόχος της αυτοδυναμίας να περάσει από μια πλατιά συμμαχία από τα κάτω, αλλιώς θα μας κάνει ζημιά».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...