Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων για το τεχνικό πρόγραμμα 2016 του δήμου Ναυπακτίας.(Βίντεο)

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας,για το τεχνικό πρόγραμμα 2016 του δήμου Ναυπακτίας.

Να σημειωθεί ότι το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση

-Η τοποθέτηση Λουκόπουλου (Δημάρχου Ναυπακτίας) : “Με ισχνή χρηματοδότηση και δυσκολίες στην κοινωνία κατατίθεται τεχνικό πρόγραμμα χαμηλού προφίλ”

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα,στα προβλήματα που αντιμετώπισε κυρίως με ίδιες δυνάμεις,με προσωπικό και μηχανήματα του δήμου.“Χωρίς χρήματα κατέληξε,κάναμε πάρα πολλά”

-H τοποθέτηση Καρακώστα (εισηγητής του θέματος) :Η κοινωνία δείχνει κατανόηση,ότι δεν υπάρχουν χρήματα.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε μελέτες.Τα χρήματα από τις ανεμογεννήτριες δεν συμπεριλαμβάνονται στον προυπολογισμό.

Γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης των χρημάτων του δήμου.Την ερχόμενη εβδομάδα εγκαθίσταται ο εργολάβος στο Ξενία.Η δεύτερη χρονιά είναι χρονιά που θα πρέπει να ξεκινήσουμε να δίνουμε λύσεις στο κυκλοφοριακό.Υπάρχουν σκέψεις που θα υλοποιήσουμε.

-H τοποθέτηση Μπουλέ (επικ.Μείζ.αντιπολίτευσης): “Πιστή αντιγραφή του δικού μας επιχειρησιακού προγράμματος το υφιστάμενο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.” 

Ο κ.Μπουλές χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ως έκθεση ιδεών.ενώ επεσήμανε την ουσιαστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης επί της δικής του θητείας από τα 1.200.000 στις 504000 ευρώ όταν η σημερινή δημοτική αρχή από τις 504000 παίρνει 550000.Ο κ. Μπουλές αναφέρθηκε επίσης και στην εικόνα που παρουσίαζε ο δήμος κατά την παράδοσή του στην δημοτική αρχή Λουκόπουλου,η οποία σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή ήταν άριστη από πλευράς οργάνωσης,διοίκησης και οικονομικής  κατάστασης,έχοντας την δυνατότητα να ξεπληρώνει τις υποχρεώσεις του κατά 4.5 φορές περισσότερο.

-Η τοποθέτηση Παπαθανάση (επικ.ελάσσ.Αντιπολίτευσης) : Χωρίς προοπτική και με προχειρότητα το νέο τεχνικό πρόγραμμα.Κανένα έργο που αφορά την καθημερινότητα δεν θα πραγματοποιηθεί

Στην πραγματικότητα είπε ο κ. Παπαθανάσης το τεχνικό πρόγραμμα διαβάζεται σε λίγα λεπτά αφού τα νέα έργα είναι ελάχιστα,ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς προοπτική για το μέλλον.Η προχειρότητα σύμφωνα με την οποία φέρατε το τεχνικό πρόγραμμα,φαίνεται από την απουσία ενός έργου κόστους αξίας 800.000..Ένα έργο που θα έπρεπε να βρίσκεται στα συνεχιζόμενα αφού έρχεται από παλιά,εσείς το βαφτίσατε νέο.Ο προυπολογισμός του τεχνικού προγράμματος χαρακτηρίζεται ως μνημονιακός ενώ το ίδιο το παρατηρητήριο τον χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε κατά ενότητες στα έργα που έχουν ενταχθεί στον νέο τεχνικό πρόγραμμα λέγοντας ότι στην δημοτική κοινότητα Αντιρρίου φέτος αναμένεται ένα έργο αξίας 45000 ευρώ από 210.000 πέρυσι.Στην Αποδοτία δύο έργα αξίας 49500 από 115000 πέρυσι,στη Ναύπακτο 340000 αφαιρώντας τις 90000 για το Ξενία και 90000 για μελέτες που δεν έχουν συνταχθεί και 30000 για συνεχιζόμενα,μιλάμε για 180000  σε έναν δήμο που υπερβαίνει τις 20000 κατοίκους.Στον Πλάτανο 3 έργα και 55000 από 120000 ευρώ πέρυσι,η Πυλλήνη με δύο έργα 46000 από 120000 πέρυσι και η Χάλκεια με τρία έργα και 47000 από 100000 πέρυσι.

-Η τοποθέτηση Γούλα (επικ.”Ανανέωση & Δημιουργία) : Φτωχή η συγκομιδή από το ΕΣΠΑ για τον δήμο Ναυπακτίας λόγω έλλειψης μελετών.Στα θετικά η ολοκλήρωση της ανάπλασης των ανατολικών περιοχών.

Να συσταθεί επιτροπή που να καταλήξει στις μελέτες και στα έργα που θα προτάξουμε.

 

-Η τοποθέτηση Τσαγκουρνού (Επικ.Λαικής συσπείρωσης) : Mε μειωμένη ΣΑΤΑ και ελλειπή χρηματοδότηση καμία προοπτική δεν διαφαίνεται.Οι υπηρεσίες χρειάζονται στελέχωση.Σημαντικό η επεκτάσεις του σχεδίου πόλης που θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις ανάπτυξης της περιοχής μας.Πρέπει να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο,αλλά και άλλα έργα υποδομής.

Το τεχνικό πρόγραμμα διέπεται από μία διαχειριστική λογική.Κινείται στη διαχείριση των “ψίχουλων” που δίνονται από το κράτος,δεν διεκδικεί τους πόρους που διακαιούται αλλά και την απόλυτη συμφωνία,με τις περικοπές και περιστολές από την κυβέρνηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση,ενώ κατέληξε ο κ. Τσαγκουρνός ότι δεν συγκρούεται με την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...