Οι υπόγειες διεργασίες στη ΝΔ για την εκλογή αρχηγού

Οι υπόγειες διεργασίες στη ΝΔ για την εκλογή αρχηγού

Η αναμενόμενη συνάντηση Μεϊμαράκη-Καραμανλή μετά την επιστροφή του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ χτες από τις Βρυξέλλες αναμένεται να σφραγίσει τις εξελίξεις στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ. Άλλωστε από σήμερα και για μια εβδομάδα θα είναι ανοιχτός ο κατάλογος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Η καθοριστική αυτή συνάντηση των δύο ανδρών αν και διαψεύδεται από τις δύο πλευρές είναι σίγουρο ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες, αν δεν έγινε ήδη από χτες το βράδυ. Αυτό που ουσιαστικά κρίνεται αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, ουσιαστικά θα είναι η μοναδική υποψηφιότητα που θα προσβλέπει στο καραμανλικό στρατόπεδο και το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνει άλλα στελέχη που εξετάζουν να κατέλθουν στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίθεται να συναντήσει και τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τον Κώστα Καραμανλή.
Η Ντόρα στηρίζει Μεϊμαράκη για το καλό της ενότητας

Τα χαρτιά της άνοιξε και η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς χτες βρέθηκε σε κεντρικό καφέ της Αθήνας, αρχικά σε διπλανά τραπέζια με τους Σταύρο Δήμα, Πέτρο Δούκα, Κώστα Γκιουλέκα, Ευάγγελο Αντώναρο, Κώστα Τασούλα, Μαρία Σπυράκη, Αλέκο Δερμετζόπουλο, Ζέτα Μακρή, Χρήστο Κέλλα και Γιάννη Κεφαλογιάννη. Εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να ανέφερε ότι με κριτήριο την ενότητα της ΝΔ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στηρίξει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν ο τελευταίος θέσει υποψηφιότητα.
Την ίδια στιγμή στη μάχη του χρίσματος ρίχτηκε ανοιχτά και ο Μάκης Βορίδης, διεκδικώντας από τον Αντώνη Σαμαρά υποστήριξη, ωστόσο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν στη στάση ουδετερότητας αν και όπως επεσήμανε στο news247 στενός συνεργάτης του, ο Αντώνης Σαμαράς θα επανατοποθετηθεί, παραμένοντας ουδέτερος στην κούρσα της διαδοχής.
‘Εκτακτο συνέδριο πριν την εκλογή ζητά ο Γεωργιάδης

Ο πολιτικός φίλος του Μάκη Βορίδη, Άδωνις Γεωργιάδης έριξε στη δημόσια συζήτηση την ιδέα να προηγηθεί της εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, ένα έκτακτο συνέδριο ή μια εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί πρώτα το ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ.
Με την άποψη Γεωργιάδη για αναβολή ουσιαστικά της εκλογής αρχηγού ώστε να προηγηθεί μια συνεδριακή διαδικασία διαφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι μέσω της κούρσας διαδοχής θα γίνει ένας ουσιαστικός, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για την ανανέωση της ΝΔ σε ιδέες και πρόσωπα. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σθεναρά ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ από μέλη και φίλους του κόμματος, θέμα για το οποίο έχει εκφράσει τη διαφωνία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε ότι αφορά τη σχέση του με τους πρώην προέδρους του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί και θα ζητήσει τη συμβουλή των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά μετά τις 5 Οκτώβρη όταν θα κλείσει ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων.
Θέλω τον Τζιτζικώστα για πρόεδρο της ΝΔ

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο σαμαρικό στρατόπεδο αναζητείται νέο και άφθαρτο πρόσωπο για να διεκδικήσει την προεδρία. Ενώ παράλληλα στο γενικότερο γαλάζιο παρασκήνιο εξακολουθούν να ακούγονται κάποια ονόματα ως πιθανοί υποψήφιοι όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά χτες στη Θεσσαλονίκη απέφυγε να απαντήσει. Μάλιστα στο Facebook έχει δημιουργηθεί και σελίδα «θέλω τον Τζιτζικώστα για πρόεδρο της ΝΔ». Παράλληλα έχει αναπτυχθεί και μια φημολογία για υποψήφιο «πρόσωπο έκπληξη» που κανείς δεν περιμένει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η υποψηφιότητα ή μη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένεται να καθορίσει τον αριθμό όσων τελικά θα επιλέξουν να διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ. Ενώ, καθώς φαίνεται το θέμα του καταλόγου των ψηφοφόρων για την ανάδειξη του προέδρου θα είναι σημείο τριβής.
Ήδη μια πρώτη γεύση λένε οι πληροφορίες δόθηκε χτες στην εναρκτήρια συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για το αν θα πρέπει να παραμείνει ή να αυξηθεί το 2ευρω της συμμετοχής στην ψηφοφορία. Ωστόσο το θέμα λένε οι ίδιες πηγές μετατέθηκε για μετά τις 5 Οκτωβρίου όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επικύρωσης των υποψηφίων διεκδικητών της προεδρίας και η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα έχει πλαισιωθεί και από τους εκπροσώπους των υποψηφίων προέδρων. Το θέμα αποκτάει ακόμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γράφει το news247 και δείχνει να έχει ουρά, αν σκεφτεί κανείς ότι υπήρχαν άλλες πηγές που έλεγαν πως δεν τέθηκε καν τέτοιο ζήτημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...