Οι 13 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020

Η UEFA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ EURO ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Απομένουν ακόμα τέσσερα χρόνια, αλλά ξεκίνησε η… αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2020! Κι αυτό διότι, σήμερα, στο Λονδίνο παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της διοργάνωσης, ενώ ανακοινώθηκαν οι 13 πόλεις (σε 13 διαφορετικές χώρες) που θα φιλοξενήσουν την τελική φάση, καθώς εδώ και μήνες είχε γίνει γνωστό πως το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα ‘ναι… χωρισμένο ανά την Γηραιά Ήπειρο.

Η πρωτεύουσα της Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα το ιστορικό «Γουέμπλεϊ» θα φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις είναι το Βουκουρέστι, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Μπιλμπάο, η Βουδαπέστη, οι Βρυξέλλες, η Γλασκώβη, η Κοπεγχάγη, το Μόναχο, η Ρώμη, το Μπακού και η Αγία Πετρούπολη.

Το Euro του 2020 έχει και επετειακό χαρακτήρα, αφού συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Εξ ου και αποφασίστηκε αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος διεξαγωγής της τελικής φάσης.

Τρία ματς ομίλων και ένα για την φάση των «16» θα φιλοξενηθούν από: Βουκουρέστι (Arena National), Άμστερνταμ (Amsterdam Arena), Δουβλίνο (Aviva Stadium), Μπιλμπάο (San Mames), Βουδαπέστη (New Puskas Ferenc Stadium), Βρυξέλλες (Eurostadium), Γλασκώβη (Hampden Park), Κοπεγχάγη (Parken Stadium)

Τρία ματς ομίλων και έναν προημιτελικό θα φιλοξενηθούν από: Μόναχο (Allianz Arena), Ρώμη (Olimpico), Μπακού (National Stadium), Αγία Πετρούπολη (Krestovsky Stadium)

Ημιτελικοί και Τελικός: Λονδίνο (Wembley Stadium)

Πηγή: Sport-fm

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...