Οι 5 πηγές χρηματοδότησης για την αγορά!

Κυριακή 03/07/2016 – 18:06Καινοτομία – Εξωστρέφεια – Ανθρώπινο Δυναμικό, οι βάσεις της Ανάπτυξης!  
 
Το ΕΣΠΑ στη Δράμα και την Καβάλα, τα μεγάλα έργα στην περιφέρεια
 
Τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται με πόρους ΕΣΠΑ, αλλά και οι δυνατότητες χρηματοδότησης νέων δράσεως, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του υφυπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, σε Δράμα και Καβάλα το Σαββατοκύριακο. Όπως τόνισε, για την καθήλωση των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων, δεν ευθύνονται μόνο οι υφεσιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, αλλά και τα προβλήματα, οι παθογένειες της ελληνικής Οικονομία και απαιτείται ένας παραγωγικός μετασχηματισμός που, πέρα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, χρειάζεται και την ενεργητική εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας.
 
Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, μετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δράμας, με θέμα την παρουσίαση των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Καβάλα, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και επισκέφτηκε  την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) που δραστηριοποιείται στο Δασικό Χωριό Παγγαίου καθώς και τον Αγροτικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής Καβάλας.
 
Οι διαθέσιμοι πόροι, που χρηματοδοτούν την Ανάπτυξη
 
Με την χρηματοδότηση, να είναι το πιο «καυτό» θέμα στην αγορά, ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως  όπλα των επιχειρήσεων, είναι:
 
·         το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020
·         τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο,
·         το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
·         το σχέδιο Γιούνκερ,
·         τα νέα  χρηματοδοτικά εργαλεία από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 
 Μεγάλο βάρος δίνεται από το υπουργείο, στον σχεδιασμό των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ, ο οποίος υπηρετεί την ανάγκη  μετασχηματισμού του παραγωγικού συστήματος της χώρας, εστιάζοντας στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.
 
Οι αλλαγές στο ΕΣΠΑ
 
Μεγάλη σημασία, έχει η σωστή ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις  αλλαγές στις προσκλήσεις επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ, με τις οποίες αντιμετωπίζονται προβλήματα ρευστότητας των μικρών και νέων προπάντων επιχειρήσεων, καθώς και χρόνιες παθογένειες του συστήματος ΕΣΠΑ (γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, ελλιπής πληροφόρηση ενδιαφερομένων).
 
Ο υφυπουργός, αναφέρθηκε στις προοπτικές των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, που για πρώτη φορά εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και στον Αναπτυξιακό Νόμο. Η έμφαση στην ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων υπογραμμίστηκε και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Χαρίτσης στις δύο συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Καβάλας: στο Παγγαίο όρος και στην Κεραμωτή.
 
Τα έργα του ΕΣΠΑ σε Δράμα και Καβάλα
 
Τους άξονες προτεραιότητας του νέου ΕΣΠΑ, σε σχέση με τις περιοχές της Δράμας και της Καβάλας, αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ),  περιέγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού φτάνει τα 508 εκατ. ευρώ.
 
Τρία πολύ σημαντικά έργα για την Περιφέρεια, του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2007-2013, για την ολοκλήρωση των οποίων εξασφαλίζονται πλέον εθνικοί πόροι ύψους 4,2 εκατ. ευρώ είναι η παράκαμψη Οικισμού Ελαιοχωρίου,  αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού παλιννοστούντων στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών του Ν. Ροδόπης η αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων του οικισμού Καμαριώτισσας και ο βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Σαμοθράκης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...