Ολάντ: Η συμφωνία για το μεταναστευτικό θα τηρηθεί και μετά το Brexit

Τετάρτη 29/06/2016 – 20:47Κατά του ενδεχόμενου να τεθεί υπό αμφισβήτηση η συμφωνία του Τουκέ που έχει υπογραφεί με το Λονδίνο και η οποία στοχεύει στο να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση προς τη Βρετανία, όπως ακριβώς αξιώνουν πολλοί πολιτικοί στη Γαλλία μετά το Brexit, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
«Το να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία του Τουκέ με το πρόσχημα ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την έξοδό της δεν έχει νόημα», επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Τουκέ, που συνάφθηκε το 2003, αποτελεί αίτημα δύο υψηλόβαθμων στελεχών της συντηρητικής αντιπολίτευσης του Αλάν Ζιπέ και του Ξαβιέ Μπερτράντ.
«Εκείνοι που, σήμερα, ζητούν την κατάργηση είναι οι ίδιοι που την σύναψαν», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.
Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 ετών από τη Μάχη του Σομ και ότι υποσχέθηκε να συζητήσει μαζί του «όλα όσα μπορούν να βελτιωθούν σε αυτό το σύστημα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...