Ολάντ: Πενήντα άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου

Παρασκευή 15/07/2016 – 17:35

Πενήντα άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία απειλή έδωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους και τραυμάτισε πολύ σοβαρά άλλους 50.

«Έχουμε μια μακρά μάχη μπροστά μας γιατί έχουμε ένα εχθρό που θα συνεχίσει να πλήττει όλους τους λαούς και τις χώρες που έχουν ως θεμελιώδη αξία της ελευθερία», είπε σε δραματικό τόνο ο Πρόεδρος της Γαλλίας, στη σκιά της τρίτης τρομοκρατικής επίθεσης που δέχεται η χώρα του μέσα σε ένα χρόνο.

«Πρέπει να βασιστούμε σε όλο τον κρατικό μηχανισμό σε αυτή τη μάχη. Θα συνεχίσουμε να έχουμε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε απαραίτητο μέτρο για να τα καταφέρουμε. Η Νίκαια και η Γαλλία θα βγει πιο ισχυρή, παρά τα όσα πιστεύουν οι εχθροί», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας, όλοι μας λένε ότι μας σκέπτονται. Δείξαμε αλληλεγγύη και συμπόνοια στις οικογένειες των θυμάτων», συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ και εξήρε το έργο των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες όπως είπε «παρά την κούραση των τελευταίων μηνών από τις συνεχείς επιθέσεις, είναι εδώ και δείχνουν τη δική τους δυναμική. Κινητοποιήθηκαν αμέσως για να εξουδετερωθεί ο δολοφόνος, γι΄ αυτό και είναι η υπερηφάνεια της Γαλλίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, αναφέροντας παράλληλα ότι ο ίδιος είδε από κοντά την «καταπληκτική δουλειά» των γιατρών στα νοσοκομεία.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πολλά παιδιά, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι πολλοί εκείνοι που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή. «Πενήντα άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν θα θυμίζει το παρελθόν πια, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο πλέον, αλλά η Γαλλία ενωμένη θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων» συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, περιγράφοντας εικόνες τρόμου που έζησε η τουριστική πόλη της νότιας Γαλλίας που «ικανοποίησαν τη βαρβαρότητα του δολοφόνου».

Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι ο ίδιος σε συνεργασία με τον Γάλλο πρωθυπουργό εργάζονται για να διασφαλιστεί μια συνολική ασφάλεια, ώστε να υπάρχει όσο τον δυνατόν λιγότερη απειλή για τον πληθυσμό της Γαλλίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...