Ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία για το παραδεκτό η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ                                                                                                                                            

Ολοκληρώθηκε χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία ούτε καν το πρώτο νομικό θέμα της υπόθεσης περί παραδεκτού των προσφυγών σημερινή κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το δικαστήριο δεν κατέληξε σε απόφαση για το κρίσιμο θέμα του αν θα κριθούν κατ’ αρχήν παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών για να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή, δεύτερη, διάσκεψη της Ολομέλειας, οι διαδικασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι μετά από διακοπή μιας και πλέον ώρας λόγω της ύπαρξης τηλεφωνήματος για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα, είχε και πάλι εντάσεις για  ζητήματα διαφόρων πτυχών της υπόθεσης. Η ένταση αφορούσε τοποθετήσεις για διάφορα ζητήματα Συμβούλων Επικρατείας. 

Παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη ενώ δικαστική πηγή έλεγε με νόημα πως «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη”. Προφανώς σε αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία πλέον το θέμα του παραδεκτού και αυτή  θεωρείται κρίσιμη καθώς αν γίνει δεκτή η εισήγηση του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου που έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε το θέμα θα τελειώσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, την ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Όμως μπορεί να επανέλθει και να κρίνει για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης καθώς στις 13 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση νέο πακέτο προσφυγών με άλλη νομική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία δόθηκε μάχη επιχειρημάτων σχετικά με το παραδεκτό η όχι των προσφυγών. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...