Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της ενίσχυσης του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου

Συνεχίζονται από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας και του ΟΣΚ οι ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο ενίσχυσης του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου. Συγκεκριμένα:

 

  • Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες που απαιτούνταν από τον ΟΣΚ, οι οποίες εστάλησαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του κτιρίου.
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης του κτιρίου, βάσει του νόμου 4178/13 περί αυθαιρέτων, καθώς το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο δεν είχε οικοδομική άδεια.
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η αδειοδότηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και στο αμέσως προσεχές διάστημα εκδίδεται από την Πολεοδομία η οικοδομική άδεια του κτιρίου.
  • Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας το έργο ενίσχυσης του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου θα δημοπρατηθεί από τον ΟΣΚ που έχει εξασφαλίσει πίστωση 2.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Κατανοούμε την απογοήτευση όλων αυτών, που θα ήθελαν στην προεκλογική τους περιοδεία να φωτογραφίζονται μπροστά σε τριάντα και περισσότερες λυόμενες αίθουσες καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή.

 Η δημοτική αρχή με υπευθυνότητα και με πρώτιστο κριτήριο το όφελος των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας όχι μόνο αντιστάθηκε στην εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών, που θα έμεναν για δεκαετίες στην πόλη αλλά εξασφάλισε:

  • Την στέγαση των μαθητών σε κτίριο με άδεια εκπαιδευτηρίου (πρώην ΤΕΙ) το ενοίκιο του οποίου πληρώνεται από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι την επανεγκατάστασή τους στο σχολείο τους.
  • Την εξασφάλιση 2.000.000 ευρώ από τον ΟΣΚ για την ενίσχυση του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...