Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Δύο τα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Δύο τα πύρινα μέτωπα

Ώρες αγωνίας στην Εύβοια καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Κοντοδεσπότι καίει ανεξέλεγκτα το παρθένο δάσος της περιοχής ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια είναι διπλό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καθώς το ένα μέτωπο καίει κοντά στο Κοντοδεσπότι που εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα ενώ ένα δεύτερο μέτωπο κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά.

Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια. Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε.

Αν και μετά τις 20:00 οι άνεμοι είχαν πέσει σημαντικά στην περιοχή υπήρχαν αναζωπυρώσεις. Το έδαφος όπου έκαιγε το μέτωπο ήταν σε χαράδρα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις και έτσι η πυρκαγιά «ξέφυγε».

Οι συχνές αλλαγές στην κατεύθυνση και την ένταση των ανέμων υποχρέωσαν τους υπευθύνους να εκκενώσουν και τους κατοίκους από τον Σταυρό. Συνολικά μετακινήθηκαν περίπου 500 άτομα προς τα Ψαχνά τα οποία θα μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις από Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά, ενώ επί τόπου ήδη βρίσκονται περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα όπως επίσης και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Το χρονικό

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά στον δήμο Μεσαπίων – Διρφύων, στην Εύβοια, ξέσπασε περίπου στις 15.30 μ.μ. με τις Αρχές να δίνουν σχεδόν άμεσα εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Η φωτιά βρέθηκε γρήγορα κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών ενώ όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ιδαίτερα ισχυροί και έσπρωχναν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.

 

 1

 

2

 

1

 

1

 

22

 

w23

 

2222

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/339770-Olonychtia-mache-me-tis-phloges-sten-Eyboia-Dyo-ta-pyrina-metopa ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...