Ολ.Γεροβασίλη:«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το δικό της πολιτικό κόστος,αλλά για το κόστος της χώρας»

htyujΚατά την καθιερωμένη ενημέρωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι η θετική εικόνα της οικονομίας φαίνεται στην έκθεση της Eurostat η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα και στην οποία αποτυπώνεται μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από αυτό που είχε προβλεφθεί.

Αναφερόμενη στην πιθανότητα να συμφωνηθούν από τώρα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι τα εν λόγω σενάρια επιβεβαιώνουν το μέγεθος των διαφορών ανάμεσα στους θεσμούς και το πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με όλους τους θεσμούς ταυτόχρονα.

Άλλωστε, τάχθηκε κατά της εκ των προτέρων ανακοίνωσης μέτρων που αφορούν μελλοντική φάση, δεν προβλέπεται να ληφθούν στο σύνολό τους, το ενδεχόμενο της εφαρμογής τους αφορά ειδική περίπτωση και με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας δεν χρειάζονται. Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο, μια τέτοια εκδοχή θα ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που προεξοφλεί την αδυναμία επίτευξης των στόχων.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είπε ότι είναι στην τελική φάση σε τεχνικό επίπεδο για να υπάρξει μια συμφωνία. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συμφωνία αυτή να αποτελέσει τη βάση για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup.

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται σε τελική φάση η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενόψει του Εurogroup. Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στο ερώτημα αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε νέα μέτρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει πως αν οι στόχοι δεν εκπληρώνονται τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Αλλά να συζητήσουμε σήμερα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος το 2018, δεν είναι μια λογική συζήτηση και δεν κάνει καλό στην οικονομία και αποσταθεροποιεί οικονομικό κλίμα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο για εκλογές ή δημοψήφισμα, η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Σημείωσε περαιτέρω πως αυτοί που με λαχτάρα περιμένουν ή προσπαθούν, με στόχο να επιβληθούν δυσάρεστα μέτρα για να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση καλό θα ήταν να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το δικό της πολιτικό κόστος, αλλά για το κόστος της χώρας και του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει και μόνο αυτόν τον γνώμονα πορεύεται», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

The post Ολ.Γεροβασίλη:«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το δικό της πολιτικό κόστος,αλλά για το κόστος της χώρας» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...