Ομάδα Εργασίας για τους νέους φόρους στα Ι.Χ. συστάθηκε στο ΥΠΟΙΚ

Ομάδα Εργασίας για τους νέους φόρους στα Ι.Χ. συστάθηκε στο ΥΠΟΙΚ

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 23/03/2016 – 17:30

autokinita-dromoi

Τρία υπουργεία θα συμμετέχουν στην νέα Ομάδα Εργασίας, που συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και θα βάλουν κάτω τα περιθώρια για τον επανασχεδιασμό της φορολογίας των οχημάτων και τα νέα τέλη κυκλοφορίας. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου στην Ομάδα Εργασίας «για τη διαμόρφωση προτάσεων και την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας, συστάθηκε στις 18.03.2016, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου», θα συμμετέχουν υπάλληλοι  του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και  του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται στο κυνήγι για περισσότερα έσοδα, η Ομάδα Εργασίας θα έχει τη δυνατότητα να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της. Η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται μέχρι τις 29.04.2016, οπότε και οφείλει να υποβάλει τις προτάσεις της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η σύστασή της αποδεικνύει τη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών για δικαιότερη και αντικειμενικότερη φορολόγηση των οχημάτων και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών αδικιών που έχουν συσσωρευτεί.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...