Ομπάμα: Δεν υπήρξε εντολή από το εξωτερικό για το μακελειό στο Ορλάντο

Δευτέρα 13/06/2016 – 19:25Τη στιγμή που οι ΗΠΑ παραμένουν συγκλονισμένες από το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει λόγο για «επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς».
Ακόμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, αναφερόμενος σε Συρία ή Ιράκ, για την εισβολή στο γκέι κλαμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε πως η επίθεση μοιάζει να είναι «εσωτερική τρομοκρατία» και έτσι θα διερευνηθεί. 
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Ομάρ Ματίν είχε επηρεαστεί από εξτρεμιστικές αναφορές στο Διαδίκτυο, εντούτοις τόνισε πως δεν φαίνεται η φονική εισβολή να αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. 
Εξήγησε, μάλιστα, πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο. Σχετικά με την νόμιμη αγορά των όπλων που είχε στην κατοχή του ο δολοφόνος, ο Ομπάμα είπε πως «πρέπει να σκεφτούμε τους κινδύνους του να είμαστε τόσο χαλαροί αναφορικά με την πρόσβαση σε ισχυρά όπλα». 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Είναι η τραγική υπενθύμιση ότι επιθέσεις κατά των Αμερικανών, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού είναι μία επίθεση εναντίον όλων μας και κατά των θεμελιωδών αξιών της ισότητας και της αξιοπρέπειας που μας χαρακτηρίζει σαν χώρα» και συμπλήρωσε ότι «καμία ενέργεια μίσους ή τρομοκρατίας θα αλλάξει αυτό που είμαστε ή τις αξίες που μας κάνουν Αμερικανούς».
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...