Ομπάμα: Η Ευρώπη αφήνει πίσω την κρίση χρέους στην Ελλάδα

Πέμπτη 26/05/2016 – 18:24“ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ”, ΠΡΟΣΘΕΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        
Πρέπει ακόμα να γίνει πολλή δουλειά στην οικονομία για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο περιθώριο της συνόδου των G7, ξεκαθαρίζοντας πως η κρίση χρέους έχει αποκλιμακωθεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως οι G7 συζήτησαν για την ανάγκη οι χώρες να έχουν ευελιξία στην εφαρμογή των δικών τους στρατηγικών για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε πως αρχίζει να διαφαίνεται πρόοδος σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.
Στο μεταξύ, την ικανοποίησή τους για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασαν από την Ιαπωνία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G7, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε ότι: “Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία τόσο μεταξύ των 19 μελών όσο και με το ΔΝΤ. Θυμηθείτε πέρσι, τέτοια εποχή αυτό ήταν το πιο δραματικό σημείο στην ημερησία διάταξη. Λύθηκε επειδή τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος άρχισαν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης”.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε πως η συμφωνία έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...