Ομπάμα: Ορθολογική χρήση του στρατού στη Συρία πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ

Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε χθες την ανάγκη ορθολογικής χρήσης του αμερικανικού στρατού στη Συρία, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει ακούσει καμία εναλλακτική πρόταση για τον τερματισμό του εμφυλίου, που να μην προϋποθέτει τη χρήση τεράστιου αριθμού αμερικανικών στρατευμάτων.

Μιλώντας σε στρατιώτες στην αμερικανική βάση στο Φορτ Λι του Νιού Τζέρσεϋ ο Ομπάμα ότι η κατάσταση στη Συρία είναι συγκλονιστική και ότι ο ίδιος επανεξετάζει την πολιτική των ΗΠΑ στη χώρα σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται υπό πίεση να κάνει περισσότερα για τα θύματα του εμφύλιου στη Συρία, μετά από την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός που είχαν συμφωνήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Φέρνουμε εξωτερικούς κριτές – φέρνω επικριτές της πολιτικής μου να μάθω. Εντάξει, δεν συμφωνείτε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος – πείτε μου τι νομίζετε ότι θα μας επιτρέψει να εμποδίσουμε τον εμφύλιο που συνεχίζεται», είπε ο Ομπάμα στη διάρκεια της συζήτησης, η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι CNN.

«Στη Συρία, δεν υπάρχει σενάριο με το οποίο – χωρίς να στείλουμε μεγάλο αριθμό στρατιωτών – θα μπορέσουμε να σταματήσουμε έναν εμφύλιο στον οποίο και οι δύο πλευρές έχουν στυλώσει τα πόδια», είπε.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να υπάρξει «ορθολογισμός» στην αποστολή στρατιωτών λόγω των «απίστευτων θυσιών» που περιλαμβάνει κάτι τέτοιο και επίσης διότι ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Όπως σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, η υποστήριξη της μετριοπαθούς αντικυβερνητικής μερίδας της Συρίας νωρίτερα στον πόλεμο πιθανά θα κλιμακωνόταν σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία ή το Ιράν, οι οποίες υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, και θα άφηναν τις ΗΠΑ εκτεθειμένες σε πολλαπλά μέτωπα.

«Θα υπάρξουν προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες δεν αγγίζουν άμεσα την ασφάλειά μας, όπου θα χρειαστεί να βοηθήσουμε, θα χρειαστεί να βοηθήσουμε την ηγεσία, αλλά το να στείλουμε απλώς περισσότερο στρατό δεν θα αποτελέσει λύση», πρόσθεσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...