Ομπάμα: Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα (Βίντεο)

Παρασκευή 27/05/2016 – 14:12Ομπάμα ΧιροσίμαΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ – «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ»                                                                
Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται τη Χιροσίμα, 71 χρόνια μετά τη ρίψη ατομικής βόμβας από τον αμερικανικό στρατό στην ιαπωνική πόλη, έγινε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Η μνήμη της 6ης Αυγούστου 1945 δεν πρέπει να ξεθωριάσει ποτέ, τόνισε από τη Χιροσίμα ο κ. Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να απολογηθεί για τη ρίψη της βόμβας, του πρώτου πυρηνικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με επιζώντες του βομβαρδισμού και κάλεσε, από το μνημείο της πόλης, σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.
Τουλάχιστον 140.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και άλλες 74.000 δύο ημέρες αργότερα, στον βομβαρδισμό του Ναγκασάκι.
Ο κ. Ομπάμα επισκέφθηκε πρώτα το Μουσείου Μνήμης και Ειρήνης της πόλης, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.
«Ο θάνατος έπεσε από τον ουρανό και ο κόσμος άλλαξε», είπε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι ο βομβαρδισμός έδειξε ότι η ανθρωπότητα «έχει τα μέσα να καταστρέψει τον εαυτό της».
«Πρέπει να αποκτήσουμε το θάρρος να ξεφύγουμε από τη λογική του φόβου και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ είχε μάλιστα εναγκαλισμό με τον 79χρονο επιζώντα Σιγκεάκι Μόρι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...