Ονομασία ΠΓΔΜ: Ρεαλισμό ζητεί ο Νίμιτς

Ονομασία ΠΓΔΜ: Ρεαλισμό ζητεί ο Νίμιτς

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οπότε ο όρος “Μακεδονία” περιλαμβάνεται στο όνομα», δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες με ονομασίες που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», οπότε ο συγκεκριμένος όρος -όπως πρόσθεσε- «είναι συνδεδεμένος με τη χώρα».

Τόνισε επιπλέον ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει σήμερα τη γειτονική της χώρα με το όνομα ΠΓΔΜ.

Εν όψει των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ την Τετάρτη, προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση νέας πρότασης προς την Αθήνα και τα Σκόπια, κάνοντας λόγο για νέα συγκυρία.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάποιες ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει μαγική λύση», καθώς «αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια».

Ο κ. Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορεί να βρεθεί λύση «που να πληροί τις προϋποθέσεις των Ελλήνων και να ικανοποιεί τον λαό του βόρειου γείτονα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317752-Onomasia-PGDM-Realismo-zetei-o-Nimits ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...