Οργή Καραμανλή για το βρόμικο πόλεμο κατά του Παπαγγελόπουλου

Οργή Καραμανλή για το βρόμικο πόλεμο κατά του Παπαγγελόπουλου

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 11/03/2016 – 17:00

Πρωτοσέλιδο

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Σκληρή επίθεση ετοιμάζει στη Βουλή και ο Τσίπρας για τις σχέσεις της ΝΔ με ισχυρά

εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη

Οργισμένος εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής απ’ την απόπειρα της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ να στοχοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο βρόμικος πόλεμος που δέχεται ένα πρόσωπο που χαίρει άκρας εκτίμησης από τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά και από όλους τους Καραμανλικούς βουλευτές, απ’ το σκληρό πυρήνα των Μητσοτακικών, προκαλεί εμφύλιο στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για το κόμμα της ΝΔ η ταύτισή του με εκπροσώπους ισχυρών εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.

Τα αποτελέσματα της ολέθριας τακτικής που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα φανούν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί όπως αποφασίστηκε χθες, στις 22 Μαρτίου στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να σφυροκοπήσει στην κυριολεξία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο θα καταγγείλει ότι ταυτίζεται με τη διαπλοκή και με παράγοντες που επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις ποινικές τους υποθέσεις. Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη κατά της διαφθοράς παρουσιάζοντας στοιχεία-φωτιά για υποθέσεις φοροδιαφυγής και κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Την απόλυτη στήριξη ολόκληρης της Καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίου στελέχους της συντηρητικής παράταξης, του ίδιου του Κώστα Καραμανλή αλλά και όλων των έντιμων βουλευτών της ΝΔ, απολαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλος. Η υπόθεση του κορυφαίου πρώην εισαγγελέα και νυν διώκτη της διαφθοράς, έχει χωρίσει στα δυο τη ΝΔ αφού πλέον επικρατεί ψυχρό κλίμα στο παρασκήνιο μεταξύ των «καραμανλικών» και της νέας ηγεσίας του κόμματος. Μάλιστα σε αυτό κατατείνει και η αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην Προέδρου της Βουλής, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία κάποια στιγμή θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Πολλοί «καραμανλικοί» έσπευσαν να αναφέρουν μάλιστα ότι η αντικατάσταση αυτή του κ. Μεϊμαράκη από τον πάντα πρόθυμο Μάκη Βορίδη, συνδέεται με το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θεωρείται «καραμανλικός». Και μάλιστα, έλεγαν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν διατεθειμένος, ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να «παίξει» στο έργο αποδόμησης του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση του επιτίθεται με σφοδρότητα και υιοθετεί πλήρως τις καταγγελίες της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη περί παρεμβάσεων στο έργο της.

Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που θεωρούν πώς στην «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ υπάρχει βαθιά ενόχληση για τις παλαιότερες κρίσεις της εφέτη η οποία είχε συμμετοχή, ως επιβλέπουσα, στην εξοντωτική, όπως την χαρακτηρίζουν, εγγύηση των 400.000 στον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ενώ είχε χειριστεί την υπόθεση της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη για την ίδια υπόθεση, κ.α. Κι αυτό παρά το γεγονός, όπως λένε, πως ο σύζυγός της, πρώην πολιτευτής της ΝΔ και νομάρχης, είχε από ψυχρές έως κακές σχέσεις με τον Γ. Βουλγαράκη.

Η κόντρα με Αθανασίου

Αν και δεν προσωποποιεί το ζήτημα η ΝΔ από τη στιγμή που ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εγείροντας συνολικά θέμα κυβερνητικών παρεμβάσεων στο χώρο της δικαιοσύνης και στο σκεπτικό της υπάρχει και η αναφορά για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, φέρνει στο επίκεντρο τον κ. Παπαγγελόπουλο, στον οποίο ασκεί έντονη κριτική και ο «σαμαρικός» βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Κι αυτό όταν είναι κοινό μυστικό στα ενδότερα της Δικαιοσύνης πως όσοι μιλούν για τους δυο πόλους που «αντιμάχονται» έχουν στο μυαλό τους από κυβερνητικής πλευράς τον  αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο και από πλευράς αντιπολίτευσης τον πρώην υπουργό Χαρ. Αθανασίου. Πρώην εισαγγελέας ο πρώτος, πρώην αρεοπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων ο δεύτερος.

Κοινός τόπος επίσης πώς όταν ο πρώτος ως υπουργός  μιλούσε για «κατεστημένο» στη δικαιοσύνη και άφησε αιχμές για πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων, αναφερόταν σε δικαστές και εισαγγελείς που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι (συνδικαλιστικά ή προσωπικά) στο δεύτερο. Η’ πως όταν ο δεύτερος κατήγγειλε προσπάθειες επηρεασμού της Δικαιοσύνης αναφερόταν στον πρώτο και στην επιλογή του (κ. Παπαγγελόπουλου και της κυβέρνησης) για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασ. Θάνου. Η τελευταία άλλωστε υπήρξε επί μακρόν το αντίπαλον δέος (προσωπικά και συνδικαλιστικά) του κ. Αθανασίου. Το περίεργο είναι βέβαια πώς και οι δυο (Παπαγγελλόπουλος και Αθανασίου) προέρχονται από τη δεξιά παράταξη, όμως ο μεν πρώτος είναι εμφανώς Καραμανλικός, ο δε δεύτερος εμφανώς Σαμαρικός. Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν που τον τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Όλα αυτά κρύβονταν κάτω από το χαλί, μέχρι που ξέσπασε ο πόλεμος με τη δημόσια αναφορά της εφέτη Τσατάνη που στοχοποίησε ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Γι’ αυτό και προχθές το πρωί στην είσοδο της Βουλής ήταν έκπληξη για όσους αντίκρισαν  το πηγαδάκι που έστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου.

Οι δύο άνδρες τα είπαν όρθιοι για περίπου είκοσι λεπτά και παρά το φιλικό τόνο -υπήρξαν και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί- η ένταση σε πολλά σημεία της συζήτησης ήταν εμφανής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια στιγμή της συζήτησης η οποία έγινε ενώπιον όσων επισκέπτονται από το πρωί το Κοινοβούλιο αλλά και εις επήκοον αρκετών καθώς οι δύο άνδρες δεν μιλούσαν χαμηλόφωνα ο κ. Αθανασίου ακούστηκε να λέει στον κ. Παπαγγελόπουλο ότι έχει στενοχωρηθεί πάρα πολύ με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στοχοποίησή του από τη ΝΔ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...