Οργή στην Κύπρο: Από την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Σοσιαλιστική Διεθνή, από τον Παπανδρέου

Οργή στην Κύπρο: Από την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Σοσιαλιστική Διεθνή, από τον Παπανδρέου

Την οργή των κυπριακών κομμάτων και όχι μόνο προκάλεσε ο Έλληνας πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προσκάλεσε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ από το 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και δεν απαντά καν στις επιστολές του…

Μάλιστα, αυτή η πρόσκληση στον Ακιντζί αποτελεί τεραστίων διαστάσεων ατόπημα καθώς στη Κύπρο και όχι μόνο εκλαμβάνεται σαν έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους των κατεχομένων…

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου ότι συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή. Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου έχει προσκαλέσει να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα των κατεχομένων.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ με ανακοίνωση του εκφράζει δυσαρέσκεια για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι « λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση «ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς  τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης. Λόγω του πιο πάνω αλλά και σωρείας παρατυπιών από πλευράς προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ΕΔΕΚ μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΗΚΟ το οποίο αναφέρει πως «ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις. Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα».

Επίσης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας με δήλωση του ανέφερε πως “ο Γιώργος Παπανδρέου οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέπει στον Ακιντζί να παίζει παιγνίδια αναβάθμισης του ψευδοκράτους”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302370-Orge-sten-Kypro-Apo-ten-emmese-anagnorise-toy-pseydokratoys-sten-Sosialistike-Diethne-apo-ton-Papandreoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...