Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Πέμπτη 21/07/2016 – 15:04

Rio 2016

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε εδώ και λίγο καιρό στη Ρωσία δεν θα επιτρέψει στους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Με απόφασή της, αρχικά, η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου είχε ταχθεί κατά της συμμετοχής των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο αθλητών της Ρωσίας στους Αγώνες του Ρίο. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας προσέφυγε στο CAS για να ανατρέψει την καταδικαστική απόφαση, ωστόσο, σήμερα το διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης απέρριψε το αίτημά της να επιτραπεί σε αθλητές της χώρας να λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης απομένουν και η Ρωσία μένει εκτός, καθώς οι 68 αθλητές της, μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα, όπως η Γελένα Ισινμπάγεβα, δεν έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε με την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

Στο μόνο που ελπίζουν, πλέον, οι Ρώσοι είναι η ετυμηγορία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Η απόφασή της αναμενόταν την περασμένη Δευτέρα, αλλά προτιμήθηκε να βγει πρώτα η επίσημη θέση του CAS και μετά να ξεκαθαρίσουν όλα.

«To CAS απορρίπτει την έφεση της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...