Ορκίστηκε «Σουλτάνος» ο Ερντογάν: Δείτε τη φιέστα υπερπαραγωγή

Ορκίστηκε «Σουλτάνος» ο Ερντογάν: Δείτε τη φιέστα υπερπαραγωγή

Η μέρα που περίμενε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ανακοίνωνε την πρόωρη προσφυγή της Τουρκίας στις κάλπες έφτασε, δεδομένου ότι ορκίζεται ξεκινώντας μία νέα θητεία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μετά την θριαμβευτική νίκη του στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπου πήρε περισσότερο από το 50% των ψήφων, ξεκινάει μία νέα θητεία, όπως ακριβώς την είχε σχεδιάσει: με ευρείες εξουσίες βάσει του νέου συστήματος διακυβέρνησης. Εξουσίες που επί της ουσίας τον μετατρέπουν σε ένα σύγχρονο «Σουλτάνο».

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν στολισμένο με λουλούδια, ενώ τον συνόδευε η σύζυγός του Εμινέ.

 

Περισσότεροι από 3.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους 22 αρχηγοί κρατών, αντιπρόεδροι, πολιτικοί, γραφειοκράτες και υπουργοί από διάφορες χώρες δίνουν το “παρών”.

Μετά την ορκωμοσία, ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Ανίτκαμπιρ, το μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ.

Στις 18:00 θα ακολουθήσει η τελετή στο προεδρικό μέγαρο παρουσία ξένων επισήμων που θα σηματοδοτήσει επίσημα τη μετάβαση στο νέο προεδρικό σύστημα, σύμφωνα με τη συνταγματική αναθεώρηση που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2017.

 

Στο νέο αυτό πλαίσιο, καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και όλη η εκτελεστική εξουσία επιστρέφει στον πρόεδρο. Συνεπώς, ο Ερντογάν θα διορίζει τους υπουργούς του και θα ορίζει έναν ή περισσότερους αντιπροέδρους.

Οι επίσημοι που επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν στην τελετή στο προεδρικό μέγαρο είναι οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ, του Μόλδοβα, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Κοσόβου, του Πακιστάν, του Κιργιστάν, του Σουδάν, της Γουινέας, της Ζάμπιας, της Γουινέας-Μπισάου, της Ισημερινής Γουινέας, της Σομαλίας, της Μαυριτανίας, της Γκαμπόν, του Τσαντ, του Τζιμπουτί, της Βενεζουέλας, όπως επίσης ο Εμίρης του Κατάρ και ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

222546

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/336875-Orkisteke-Soyltanos-o-Erntogan-Deite-te-phiesta-yperparagoge ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...