Ο Άμπε καλεί τον Πούτιν για την οριστική επίλυση των εδαφικών τους διενέξεων

Άμπε Πούτιν

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εργαστούν μαζί για την οριστική επίλυση των εδαφικών διενέξεων μεταξύ των χωρών τους, που «σκιάζει» τις σχέσεις τους για περισσότερο από επτά δεκαετίες.

Η διένεξη αφορά σε μια σειρά ελεγχόμενων από τη Ρωσία νησιών στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, που αποκαλούνται Βόρεια Εδάφη στην Ιαπωνία και Νότιες Κουρίλες στη Ρωσία. Ο Άμπε διατύπωσε την έκκληση παρουσία του Πούτιν σε ομιλία που εκφώνησε σε επιχειρηματικό συνέδριο στη ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ.

«Ως ο ηγέτης της Ιαπωνίας, είμαι σταθερά πεπεισμένος για την ορθότητα της ιαπωνικής θέσης ενώ εσείς, Βλαντίμιρ, ως ο ηγέτης της Ρωσίας, είστε πλήρως πεπεισμένος για την ορθότητα της ρωσικής θέσης», δήλωσε ο Άμπε. «Ωστόσο, αν συνεχίσουμε έτσι, αυτή η ίδια συζήτηση θα συνεχιστεί και για άλλες δεκαετίες. Αφήνοντας την κατάσταση ως έχει, ούτε εσείς ούτε εγώ θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερες δυνατότητες στις μελλοντικές γενιές», συμπλήρωσε.

Είχαν προηγηθεί την Παρασκευή, συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών, κατά τις οποίες συμφώνησαν να συναντηθούν άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος της χρονιάς για να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη μιας ειρηνευτικής συνθήκης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...