Ο Αλέξης απαιτεί τη διαγραφή και του δικού μας χρέους

Αλέξης Τσίπρας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ 63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! – ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Στις 8 Αυγούστου του 1953, πριν 63 χρόνια ακριβώς υπεγράφη η συμφωνία του Λονδίνου, που προέβλεπε τη διαγραφή του 60% του δημόσιου χρέους της ηττημένης Γερμανίας και αποπληρωμή του υπόλοιπου 40% μετά από τριάντα χρόνια και μάλιστα με ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε και με τη υπογραφή της Ελλάδος.

Την επέτειο αυτή φρόντισε να θυμίσει χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στους εταίρους μας και ειδικά τους Γερμανούς, επαναφέροντας δυναμικά στο προσκήνιο το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους το οποίο προέρχεται από τα τοκογλυφικά επιτόκια και από τις υπερτιμολογήσεις του σκάρτου τεχνολογικού υλικού που για δεκαετίες μας φόρτωναν οι λεγόμενοι εταίροι, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, τα εξοπλιστικά και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ευθέως προς τους Ευρωπαίους το ηθικό δίλημμα: Πως είναι δυνατόν ο Γερμανία που προκάλεσε καταστροφές και σφαγές σε ολόκληρο τον κόσμο να επιβραβεύεται με τη διαγραφή του δημόσιου χρέους της, από Ευρωπαίους και Αμερικάνους, ενώ η Ελλάδα που συνέβαλε καθοριστικά στη μεγάλη νίκη κατά του φασισμού να καταδικάζεται σε εξαθλίωση εξαιτίας της εμμονής του Σόιμπλε και της Μέρκελ σε συνταγές τιμωρίας και λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας μας.

Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα του Ελληνικού λαού και γι΄ αυτό θα πρέπει να έχει συνέχεια. Το ζήτημα του δημόσιου χρέους πρέπει να τεθεί επιτακτικά σε όλα τα επίπεδα και να απαιτηθούν άμεσες αποφάσεις, για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα που βρίσκεται στην κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του Ελληνικού χρέους. Επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup του Μαΐου που γίνεται αναφορά στο επίμαχο ζήτημα.

Ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην απόφαση για τη διαγραφή του Γερμανικού χρέους που πήρε η Σύνοδος του Λονδίνου θέτοντας τους Ευρωπαίους ενώπιον των ευθυνών τους. Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι το ζήτημα του Ελληνικού δημόσιου χρέους θα τεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και στη Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Παράλληλα οι Αμερικάνοι και το ΔΝΤ πιέζουν τους Ευρωπαίους και ειδικά τους Γερμανούς προκειμένου να πάρουν απόφαση μέσα στο 2016. Ο Πρωθυπουργός θεωρεί στρατηγικής σημασίας την απόφαση για τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Γι΄ αυτό άλλωστε ενοχλήθηκαν οι ντόπιοι υποστηρικτές της Τρόικας με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο που έσπευσε να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι επανέρχεται στις θέσεις που προέβαλε πριν τη συμφωνία με τους εταίρους.

Να θυμίσουμε για την ιστορία, ότι ποτέ η Γερμανία δεν πλήρωσε για το υπόλοιπο 40% του χρέους της ούτε ένα δολάριο για τις σφαγές και τις καταστροφές που προξένησε σε όλον τον κόσμο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...