Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε: Ειναι δύσκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου

Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε: Ειναι δύσκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου

«Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της;» τιτλοφορείται άρθρο των New York Times το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον» δηλώνει ο Α. Τσίπρας και προσθέτει μια οδυνηρή διαπίστωση για την συμφωνία του Ιουλίου: «Καταλάβαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί».
«Νομίζω πως δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός είναι νικημένος, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει πως έχει δίκιο.

Στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας επιτίθεται κατά της οικονομικής πολιτικής Βρυξελλών και Βερολίνου χαρακτηρίζοντας την αποδεδειγμένα λανθασμένη και «ζουρλομανδύα».

«Γιατί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση ανέκαμψαν τόσο γρήγορα στις ΗΠΑ από την Ευρώπη;» διερωτάται ο κ. Τσίπρας.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δηλώνει ευρωπαϊστής, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, και ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη» σημειώνει. Αλλά χαρακτηρίζει τις Βρυξέλλες το βασίλειο της γραφειοκρατίας όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και όπου οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες».

«Θα μπορούσε να είναι δυσαρέσκεια από κάποιον που προσπάθησε και απέτυχε να ρίξει την πύλη του παλατιού» σχολιάζει ο αμερικανός δημοσιογράφος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...